DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Akkor inkább tegyenek oda egy falat!”

Max Verstappen komolyan kifakadt az F1-es Osztrák Nagydíjnak otthont adó spielbergi pálya rázóköveire: érti a szándékot, de szerinte van ennél jobb módszer is az aszfaltcsík határainak betartatására.

A Red Bull holland versenyzője már az első edzés után komolyan kritizálta a Red Bull Ring új sárga vetőköveit – nem is alaptalanul, hiszen kétszer is problémát okoztak neki a délelőtt folyamán, egyszer a 8-as, egyszer pedig az 5-ös kanyarban. A délutáni gyakorlást követően aztán még keményebb szavakat használt a barcelonai futamgyőztes:

Verstappen_Spielberg_péntek_RedBull



„A probléma az, hogy értem, hogy tisztelnünk kell a pálya határait, de akkor inkább tegyenek oda egy falat” – idézi Verstappen szavait a Motorsport.com szakoldal. „Úgy értem, sikerült két szárnyat és a felfüggesztést is megrongálniuk. Igen, szerintem túl magasak, de persze nyilván el kell kerülnünk őket. Meg is próbáljuk, de például az 1-es kanyarban jobb lenne egyetlen egyenes rázókő, nem pedig sok kisebb.”

Arra a kérdésre, hogy mit tanult a történtekből, csak annyit felelt a 18 éves versenyző, hogy muszáj elkerülniük a kerékvetőket, mert azok „nagyon keményen bánnak az autóval”. Szerencse, hogy a két kicsúszást és az azokat követő problémákat leszámítva amúgy jó napot zárhatott a holland:

„A tempónk rendben volt az incidens előtt. Szerencsére a történtek nem nagyon befolyásolták ezt. Aztán a második edzés is jól alakult. Természetesen mindig szeretnél többet menni, de így sem volt ez annyira rossz. Nem számítottam rá, hogy ilyen közel leszünk, de várjuk még meg a holnapot, hogy mi lesz a Mercedesekkel. Nagyon elégedett vagyok” – fogalmazott Verstappen, hozzátéve, hogy a hétvége hátralévő részében is esőben bízik, mert az szerinte kedvezhet a Red Bullnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: