DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mi lesz Hülkenberggel, ha így megy Perez?

A Force India mexikói F1-es pilótája bombaformában van, de vajon milyen hatással van ez csapattársára, Nico Hülkenbergre? A csapat szerint nem elégedetlenek vele...

Az utóbbi hetek Sergio Perez és a Force India óriási formájáról szólnak, a mexikói kétszer is dobogóra állt és tartani tudta az élcsapatok tempóját is. Ezzel együtt persze előtérbe került Nico Hülkenberg teljesítménye is, aki nem hozott ilyen eredményeket (csak húsz pontja van, Pereznek 39), bár a tempója neki is megvan hozzá - erre a bakui időmérő is jó példa volt.

Hulk



"Mindkét pilótánk nagyon jó teljesítményt nyújtott az utóbbi évek során, így összességében nincsenek problémáink. Remek párossal rendelkezünk" - nyilatkozta a helyzetről Bob Fernley, a Force India csapatfőnöke. "Ők ketten kiegészítik egymást, de mindkettejüknek megvan a saját vezetési stílusa, ez pedig segít a mérnökeink számára, hogy kihozzák az autóból a maximumot".

Azt a kérdést persze nem kerülhette ki, hogy miért teljesít sokkal jobban Perez és miért kerül rendszeresen hátrányba Hülkenberg. "Sergiónak néha szerencséje volt, Nicónak pedig néha balszerencséje" - magyarázta. "Szerintem csak Checo volt képes hozni ezeket az eredményeket, de szerencsések vagyunk, hogy mindkét pilótánk ilyen minőségű".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: