DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso szerint egyértelmű, hogy mi hiányzik

A kétszeres F1-es világbajnok úgy látja, hogy egyértelműen a motorerő a McLaren-Honda hátránya továbbra is és nagyon messze vannak a vb-címtől - bízik abban, hogy télen fel tudnak zárkózni.

Az utóbbi időben több olyan véleményt is hallhattunk, hogy nem is feltétlenül a Honda-motor a McLaren leggyengébb pontja, mert a karosszéria sem fejlődik a megfelelő mértékben. Fernando Alonso, az istálló kétszeres világbajnoka viszont úgy véli, hogy az erőforrást tekintve hatalmas a hátrányuk még mindig, ezen kell dolgozniuk a legtöbbet.

"Ez a fő gondunk még mindig" - mondta Alonso a Sky-nak. "Továbbra is lemaradásban vagyunk az ellenfeleinkkel szemben a motorerő terén és fejlődnünk kell ezen a területen, mert jelen pillanatban meglehetősen nagy a különbség" - nyilatkozta a spanyol, kijelentve, hogy a Hondának kell felzárkóznia elsősorban.

AlonsoMonaco



"Csökkentenünk kell ezt a különbséget és reméljük, hogy a tél folyamán el is tűnik majd. Azt gondolom, hogy ha a szezon végén is ugyanekkora lesz a hátrányunk, az egyszerűen túl nagy lesz ahhoz, hogy egy tél alatt le lehessen majd dolgozni" - magyarázta Alonso. "Ez a fő remény a szezon hátralévő részére. Javítsunk a motoron, használjunk fel zsetonokat és kerüljünk közelebb a Mercedeshez, amely jelenleg a domináns erőforrás".

"Lehetünk boldogok, vagy kevésbé boldogok, lehetünk büszkék arra, amit elértünk az elmúlt egy évben, de a földön kell maradnunk. Tudjuk, hogy a világbajnoki címhez sokkal több kell, hosszú út áll még előttünk. Továbbra is pozitív vagyok, mert a McLaren-Honda egyértelműen jó irányba halad, de valahogy fel kell gyorsítanunk ezt a folyamatot" - beszélt a jövőről a pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: