DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Hamilton szerint nem szükséges kivizsgálni Rosberggel történt koccanását

A Mercedes főnöke szerint minden F1-es verseny után szóba kerül pilótái pályán mutatott magatartása, Lewis Hamilton viszont úgy véli, hogy nem érdemes szót fecsérelni a koccanásra.

Lewis Hamilton és Nico Rosberg a Kanadai Nagydíj rajtja után ismét megtalálta egymást - noha csak kerekeik értek össze a montreali pálya egyes kanyarjában, ez épp elég volt ahhoz, hogy a német pilóta kisodródjon, és tempót veszítve csak a középmezőnyhöz tudjon csatlakozni. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy véli, kemény manővert láthattunk, majd hozzátette, hogy pilótáival minden nagydíj után elbeszélget arról, hogy mit és mit ne csináljanak egymással a pályán.

„Úgy vélem, nem történt olyan, amiről beszélnünk kellene csapaton belül” - védte meg Hamilton rajtnál mutatott keménységét. „Nem lehetett előre jósolni, hogy egymás mellett leszünk az egyes kanyarban. Nico volt kívül, én belül, tehát enyém volt az ideális ív. Megnézve az ismétlést, Vettel nagyon közel volt hozzám, így akkor sem fékezhettem volna később, ha szerettem volna.”



„Nem tudom, hogy szélárnyékba kerültem, vagy csak leszorítóerőt veszítettem, és így kerültem közel hozzá, de biztos, hogy alulkormányzottsággal küszködtem. Ami azt illeti, én éppen csak úgy éreztem, hogy el fog ott férni - néha sikerül elmenned kívülről, néha pedig nem. Ebben az esetben nem jött össze” - mondta Hamilton.

Rosberg úgy véli, hogy a Spanyol Nagydíj egyes kanyarjában bemutatott előzése sarkallta arra, hogy sikerülni fog elmennie a brit mellett - ott viszont nem tartott sokáig diadalmenete, három kanyarral később ugyanis mindketten a kavicságyban találták magukat. „Meg kellett próbálnom beférni oda, vagy el kellett volna fogadnom, hogy mögötte maradok. Barcelonában működött, itt nem.”

„Kemény manőver volt tőle, de ilyen a versenyzés, legközelebb jobb munkát kell végeznem. Nagyon sok pozíciót veszítettem, ami a versenyembe került, de visszaküzdöttem magam, végül pedig egy defekt miatt veszítettem el az esélyemet a pódiumra” - tette hozzá a német pilóta, akinek előnye két futam alatt 43-ról 9 egységre olvadt Lewis Hamiltonnal szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: