DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Kvjat k******** agresszív volt”

Nem fogta vissza magát a Renault F1-es alakulatának versenyigazgatója, Frederic Vasseur, amikor arról kérdezték, ki vagy mi tette tönkre Kevin Magnussen versenyét a vasárnapi Monacói Nagydíjon.

Borzalmasan kezdődött Danyiil Kvjat számára a monacói futam, hiszen elektronikai problémái miatt pillanatok alatt körhátrányba került a verseny első szakaszában. A két nagydíjjal ezelőtt a Toro Rossóhoz száműzött orosz aztán később megpróbálta többektől is visszavenni a körét, Kevin Magnussenen azonban fennakadt: a két versenyző már az Uszodánál összeakadt, majd pedig a Rascasse-ban is összeütköztek. Kvjat szerint a dán nem hagyott neki elég helyet, ám a versenyfelügyelők őt találták bűnösnek, s háromhelyes rajtbüntetést róttak ki rá a Kanadai Nagydíjra. Nem meglepő, hogy a Renault versenyigazgatója is az oroszt hibáztatja:

Kvjat_Monaco_verseny_DPPI



„Kevin azt kérte, hogy korán váltsunk intermediate gumikra, ami jó döntés volt” – kezdte Magnussen versenyének elemzését Frederic Vasseur az Autosportnak nyilatkozva. „A problémát az jelentette, hogy Pascal Wehrlein mögé ért vissza, és rengeteg időt veszítettünk ezzel.”

„Aztán pedig volt az ütközése Kvjattal, aki már le volt körözve: egy vagy két kör hátrányban volt, és mégis k******** agresszív volt. Kár érte, mert ezzel tönkretette Kevin versenyét. Semmi nyerni- vagy veszítenivalója nem volt már, hiszen két kör hátrányban volt. A baleset következtében megsérült a padlólemez. Lecseréltük a kerekeket és próbáltuk folytatni, de végül a sérülés a két körrel későbbi ütközéshez vezetett.”

Magnussen szinte elismételte főnöke szavait, amikor a monacói eseményeket idézte fel: „Mi voltunk az egyetlenek, akik ilyen korán cseréltünk, és ez volt a helyes döntés. Jó helyzetben voltunk, hiszen sokaknak még ki kellett állnia, ezzel rengeteg pozíciót nyertünk. Sajnos azonban Kvjat elvesztette a fejét és belém ütközött, és ez gyakorlatilag a verseny végét jelentette számomra. Próbáltuk folytatni, korán slickekre váltottunk, mivel nem volt már veszítenivalónk, de végül nekimentem a falnak és megrongáltam az első szárnyat, amely után biztonságosabbnak láttuk, ha kiállunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: