DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Az eredménynek lehet örülni, de amúgy…

A McLaren-Honda versenyzője természetesen elégedett volt az F1-es Monacói Nagydíjon elért ötödik helyével, az autó sebességével azonban már kevésbé. Roppant nehéz versenyen van túl a spanyol.

Fernando Alonso idei legjobb eredményét érte el Monacóban azzal, hogy az ötödik helyen ért célba az esőben induló, ám teljesen száraz pályán véget érő futamon: a tavalyi Magyar Nagydíj óta nem végzett ilyen előkelő helyen a kétszeres világbajnok. A spanyol szerint a helyezésnek lehet is örülni, annak viszont már kevésbé, hogy a McLarennek egész hétvégén hiányzott a tempója – mindezt annak ellenére, hogy a csapat vezetősége rendre túlságosan is optimistának tűnő nyilatkozatokat tesz a wokingiak autójának versenyképességével kapcsolatban.

Alonso_Monaco_DPPI



„Jó érzések kavarognak bennem, mert amikor befejezel egy ilyen nehéz versenyt, az mindig elégedettséggel tölt el” – nyilatkozta a leintést követően Alonso, akit a Motorsport.com idéz. „De a legjobb dolog az egészben az ötödik hely. Nem számít, hogy elégedett vagy-e a futamoddal vagy sem, ha eredmény nem társul mellé. Nem vonhatunk le túl sok következtetést: túlságosan egyedi és a többitől eltérő ez a pálya. Az eredmény idén a legjobb eddig, a versenyképességünk viszont nem volt épp a legkiemelkedőbb. Egész hétvégén szenvedtünk a tempónkkal, szóval bőven van még mit fejlődni.”

A McLaren egyébként szezonbeli második kettős pontszerzését könyvelhette el, hiszen Jenson Button pedig kilencedik lett, Alonso szerint azonban rendkívül nehéz versenyt tudhatnak maguk mögött – természetesen főként a rendkívüli körülményeknek köszönhetően:

„Az elejétől kezdve kemény volt: egyáltalán nem lehetett látni semmit a biztonsági autó mögött, aztán úgy váltottunk intermediate abroncsokra, hogy csak találgathattuk, milyen lesz a tapadás, hiszen azok voltak az első köreink vizes aszfalton ezen a hétvégén. Aztán a legnehezebb az volt, hogy mikor váltsunk slickekre: egy méter széles volt akkor a pálya, hiszen csak egy ilyen vékony sáv volt száraz. Ha csak egyetlen centiméterrel is rámész a vízre, akkor ütközöl – ez Monaco” – fogalmazott a rutinos versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: