DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Lauda: Miért is menne Rosberg a Ferrarihoz?

Niki Lauda, a Mercedes elnöke kifejtette véleményét a Spanyol Nagydíjon felröppent pletykákkal kapcsolatban, melyek szerint Nico Rosberg a Ferrarihoz szerződik a következő F1-es szezonra.

Nemrégiben olyan hírek keltek szárnyra, melyek szerint Nico Rosberg a 2017-es szezont a Ferrari színeiben folytathatja – a pletykák szerint a német pilóta Kimi Raikkönen helyét venné át, így a következő szezonban Sebastian Vettel csapattársaként versenyezhetne. A négyszeres világbajnokot természetesen megkérdezték a legújabb hírekről, aki azonban egyáltalán nem vette komolyan az információt.

 Wolff, Lauda



Rosberg idén kiemelkedő teljesítményt nyújt a Mercedesnél, ugyanis az első öt versenyből négyet megnyert, a legutóbbi Spanyol Nagydíjon pedig az élről esett ki csapattársával történt ütközés miatt. Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke így egyáltalán nem csodálkozna azon, ha a Ferrari tényleg megkereste volna pilótájukat. „Az ő szempontjukból ennek lenne értelme” – nyilatkozta Wolff az Auto Motor und Sportnak.

 

Az istálló elnöke, Niki Lauda biztos benne, hogy ha a Ferrari ajánlatot tenne Rosbergnek, a német nem fogadná el, hiszen Vettel csapattársaként nem lenne jó helye az olaszoknál. „Miért menne Rosberg a Ferrarihoz, amikor Vettel már két éve ott van, és mindent tud a csapatról? Ebben az esetben mindig csak második lenne” – ecsetelte Lauda, majd hozzátette, ők kézben tartják a dolgokat, így nem félnek attól, hogy Rosberg elmegy tőlük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: