DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Villeneuve: 30 éve megölték volna egymást

A korábbi világbajnok szokásához híven erőteljes véleményt fogalmazott meg Nico Rosberg és Lewis Hamilton ütközéséről, amelyért maximálisan a német F1-es versenyzőt hibáztatja.

Továbbra is megoszlanak a vélemények arról, hogy a Spanyol Nagydíj első körében történt, versenybalesetnek nyilvánított, tehát utólagos büntetéssel nem járó Mercedes-ütközésért melyik pilótát terheli nagyobb felelősség. Nico Rosberg számlájára azt róják, hogy túlságosan makacsul védte pozícióját annak ellenére, hogy tudhatta, Hamilton könnyedén megelőzi őt, mivel autója nem volt teljes. Mások szerint viszont épp ugyanezért várhatott volna a brit a támadással, és nem kellett volna beszúrnia az első adandó helyen.

Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve egyértelművé tette, melyik oldalon áll: szerinte Rosberg követett el egy olyan hibát, amivel 30 éve még az életét kockáztatta volna.



„A 80-as években sosem láttunk ilyet, mert megölték volna vele egymást. A mostani versenyzők azt hiszik, videójátékban vannak” – mondta Villeneuve a Mirror lapnak. „Sosem szabad ilyet csinálnod. Feltehetjük a kérdést, hogy Lewisnak ennyire agresszívnak kellett volna lennie, de ha valakit okolni akarnak, az 100 százalékban Nico. Akkor mozdult meg, mikor Lewis már az előzését hajtotta végre. Ilyet nem csinálhatsz, erre van egy szabály is. Ez a legveszélyesebb dolog a versenyzésben, amit tehetsz, és a legtisztességtelenebb is. Az én szemszögemből 100 százalékban rosszul cselekedett.”

„Nico látta Lewist a tükörben és a fűre kényszerítette őt. Túl sokáig várt, már a kanyarból kijövet a belső ívre kellett volna sorolnia. Nem szabadott volna megvárni, amíg Lewis megkezdi az előzést. Ilyet nem csinálhatsz. Lewis mit tehetett volna másként?”

A véleményét sosem titkoló Villeneuve korábban Ricciardo és Kvjat helyzetéről is nyilatkozott szabad szájú stílusában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: