DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Villeneuve: Ricciardo mosolya most nem olyan széles...

A korábbi F1-es világbajnok szerint nehéz helyzetben van az ausztrál pilóta és kérdés, hogy hogyan kezeli majd a helyzetet - ami hasonlít egy korábbi szituációhoz...

Ahogy azt többen előrevetítették a Verstappen-Kvjat csere után, Daniel Ricciardo "kapta a nyakába" a holland szupertehetséget és a körülötte lévő felhajtást - azonban arra aligha számított bárki, hogy az ifjonc már az első futamát megnyeri új csapatában. Ricciardo hiába haladt sokáig elöl, az eltérő stratégia nem vált be és végül csak negyedikként zárt.

Jacques Villeneuve, 1997 világbajnoka szerint hamar kutyaszorítóba kerülhet az ausztrál versenyző. "A kritikus rész az most, hogy mi lesz Ricciardóval" - nyilatkozta a kanadai expilóta. "Ez most hasonló szituáció ahhoz, mint amikor ő érkezett meg a Red Bullhoz és Vettel volt az elsőszámú pilóta. Csak éppen akkor Vettel már négyszeres világbajnok volt, ő pedig most nem az..." - mutatott rá Villeneuve. "Ricciardo mosolya most aligha olyan széles..." - tette hozzá.

Ricciardosad



Az ausztrál pilóta keményen bírálta csapatát a rossz taktika miatt és nem értette, hogy miért ő kapta meg ezt a stratégiát és hozzátette: most keserű a szájíze. Nem Verstappen miatt, inkább a szituációval kapcsolatban...

"Ahogy mondta a hétvége előtt: úgy gondolom, hogy miénk a legjobb pilótapáros jelenleg az F1-ben" - mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. "Jó pozícióban vagyunk, a dolgok javulnak" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: