DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

2017: Rosberg és a Ferrari egymásra talál?

Egy olasz lap szerint a maranellói F1-es istálló és a világbajnokság jelenlegi éllovasa többször beszélt egymással az utóbbi időben - a pletykák természetesen máris szárnyra kaptak.

Bár még csak öt futam telt el a 2016-os szezonból, a következő évre vonatkozó átigazolási pletykákkal már most is "tele a padlás". Fernando Alonsótól kezdve Kimi Raikkönenen át szinte mindenkiről olvashattunk már valamit, ezúttal az olasz Corriere dello Sport merült bele egy témába: nevezetesen abba, hogy Nico Rosberg a szezon végén a Ferrarihoz igazolhat.

A német pilóta és Lewis Hamilton kapcsolata nyilvánvalóan nem tökéletes, ez pedig aligha fog változni a jövőben - ha Hamilton nyeri meg negyedik címét, akkor azért, ha Rosberg az elsőt, akkor azért. Utóbbi szerződése márpedig lejár az idény végén, a jövő évi helye pedig egyelőre nyitott kérdés, bár igazán érdekes kérdéseket az vetne fel, ha bajnok lenne - ezek után elmenne, vagy újra szembenézne Hamiltonnal?

RosbergFerrari



Az olasz lap szerint Rosberg többször beszélgetett az utóbbi időben a Ferrarival, konkrét tárgyalásról viszont nem tud beszámolni. A fő indok a Corriere szerint egyszerűen Kimi Raikkönen valószínűsíthető távozása, bár azt is hozzáteszi, hogy a finn pilóta jelenleg jobban áll Sebastian Vettelnél, megbízhatóan teljesít, így egyáltalán nincs kizárva az, hogy 2007 világbajnoka maradjon Maranellóban.

Rosberg mellett szólhat az, hogy folyékonyan beszél olaszul, a Ferrari vonzereje pedig a hosszú sikertelenség ellenére is megvan - más kérdés, hogy az olaszoknál most minden Sebastian Vettel körül forog, aki aligha örülne annak, ha honfitársa ülne be a másik autóba. Pláne, ha világbajnokként tenné ezt meg...

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: