DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

2017-től újra esélyes lesz a Red Bull és a McLaren?

Eric Boullier szerint a 2017-től bevezetésre kerülő szabályok azoknak a csapatoknak kedveznek, amelyek karosszériában erősek - átrendeződik az F1-es élmezőny?

A 2017-es aerodinamikai szabályokkal kapcsolatban elég eltérőek a vélemények, hiszen bár az autók gyorsabbak lesznek, még nehezebb lesz előzni és ez nem biztos, hogy megfelelően szolgálja a Formula-1 jövőjét. Az azonban biztos, hogy azok a csapatok előnyben lehetnek, amelyek a karosszéria terén erősek, így a motorok közötti különbségek kevésbé lesznek majd fontosak.

Dppi_00116003_506



Eric Boullier, a McLaren-Honda főnöke szerint a Mercedes azért szavazott az új szabályok ellen, mert ők dominálnak ebben a korszakban, de számukra (a McLaren számára) kifejezetten jó, hogy változik a képlet. "A zsetonrendszer teljes eltörlése 2017-re nagyon fontos" - nyilatkozta Boullier a Speedweeknek. "Az is jó, hogy az árak szabályozva lesznek, ami segíteni fogja a csapatokat. Ez egy hosszú folyamat volt, a csapatok nagyon sok órát fektettek abba, hogy változtassanak a jövőre nézve, habár abban nem vagyok biztos, hogy ez tényleg akkora változás lesz-e" - mondta a francia szakember.

A változtatások ráadásul a McLaren tervrajza alapján készülnek. "Ahogy a szabályok kicsit változnak, jobbak lesznek az esélyeink. A vetélytársak azonban már megalapozták a karosszériájukat az évek során, úgyhogy mire elkapjuk őket, az időbe kerül majd". Azt azonban hozzátette: 2017 és az azt követő évek jobban segítik majd azokat a csapatokat, akik az aerodinamikában jók. "A következő években a Red Bullnak és nekünk elég jó karosszériánk lesz".

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: