DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Barcelonában beveti tesztpilótáját a Renault

Most nem Kevin Magnussen, hanem Jolyon Palmer kerül parkolópályára, megmutathatja tudását Esteban Ocon - továbbra sem elégedettek F1-es pilótáikkal a Renault-nál?

Kínában borzasztóan szerepelt az idén ismét gyári csapattal visszatérő Renault, ám Oroszországban már sokkal szebben festett a kép az ő szemszögükből. A sokat kritizált Jolyon Palmer sem futott rossz versenyt, Kevin Magnussen pedig remek teljesítményt nyújtva megszerezte az istálló idei első pontjait és behozta az autót a hetedik helyre.

Ocon



A pletykák még ez előtt keltek szárnyra azzal kapcsolatban, hogy a Renault két pilótájának helye mégsem biztos a csapatban és nem elégedett velük a vezetőség, ennek adott további táptalajt az a tény, hogy Szergej Szirotkin megkapta Magnussen autóját a pénteki első szabadedzésre. A dán pilóta idei messze legjobb teljesítményével reagált, de lehet, hogy Palmer továbbra sem győzte meg a francia istállót: a következő futamon, Barcelonában ugyanis a tesztpilóta, Esteban Ocon ülhet majd be a helyére a pénteki első gyakorláson.

Ocon 2014-ben Abu Dhabiban már részt vett egy hasonló gyakorláson az akkor még Lotus néven futó csapattal, azóta azonban nem kapott lehetőséget. A Mercedes tanulóprogramjában futó versenyző tavaly megnyerte a GP3-szériát, idén pedig a DTM-ben áll rajthoz. Az információt a pilóta Twitteren megerősítette.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: