DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

„Verstappen különleges helyzetben van”

A Toro Rosso csapatfőnöke szerint az F1 valaha volt legfiatalabb versenyzőjére akkor is nagy figyelem irányulna, ha eredményei elmaradnának csapattársáétól. Franz Tost Danyiil Kvjatról is beszélt.

A Toro Rosso tavaly két rendkívül ifjú pilótát ültetett be az autóikba Max Verstappen és Carlos Sainz személyében, ám hiába nyújtottak közel hasonló teljesítményt, a figyelem főként a holland versenyzőre irányult. Ennek is köszönhető, hogy elsősorban őt hozzák szóba a Red Bull-lal vagy akár más nagycsapatokkal is, ám Franz Tost csapatfőnök szerint ez tulajdonképpen független attól, hogy milyen eredményeket érnek el:

Verstappen_Szocsi_ToroRosso



„Max nagyszerűen teljesít, de Carlos úgyszintén. Ugyanakkor Max különleges helyzetben van” – mutatott rá Tost a holland Algemeen Dagblad újságnak nyilatkozva. „Ő a valaha volt legfiatalabb F1-es versenyző, ezért óriási figyelem irányul rá, függetlenül attól, Carlos hogyan teljesít. Remélem, Carlosnak kevesebb balszerencséje lesz idén, mint volt tavaly, mert akkor látható lesz, hogy kicsi a különbség közte és Max között.”

Tost elmondta, hogy nem bánná, ha Helmut Marko úgy döntene, hogy 2017-ben is ugyanezt a párost indítja a Toro Rossónál: „A pilótáink egyértelműen értékesek számunkra. Rendkívül elégedettek vagyunk azzal, ahogy a dolgaink alakulnak Maxszal és Carlosszal. Az is jó bennük, hogy hasonlóan dolgoznak és hasonlóképp állítják be az autót, ami jelentősen megkönnyíti a mérnökök munkáját” – magyarázta a szakember.

Amennyiben Verstappen mégis felkerül a Red Bullhoz, a hírek szerint Danyiil Kvjat kerülhet vissza a fiókcsapathoz – annak ellenére, hogy az orosz sincs rossz formában, hiszen két hete Sanghajban dobogóra állhatott. Tost azonban akkor sem lenne elkeseredve, ha Kvjat ismét náluk nyomná a gázt: „Kvjat kivételes sebességgel rendelkezik. Számomra Danyiil Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel keverékének számít. Rendkívül gyors és elképesztően jól bánik az autóval, ugyanakkor még mindig nagyon fiatal. Ráadásul ugyanúgy nagyon koncentrált és öntudatos, mint Vettel, emellett Oroszországból érkezik, amely azért nem egy motorsport-nagyhatalom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: