DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Raikkönen: Nem voltunk elég gyorsak a Mercedesekhez

Kimi Raikkönen a harmadik helyre hozta be a Ferrarit az Orosz Nagydíjon, mivel egyik Mercedesszel sem tudta felvenni a harcot a győzelemért. A csapat számára azonban továbbra is az első hely a cél.

A maranellói istálló ismét csak egy autóval ért célba, mivel Sebastian Vettelt Danyiil Kvjat kiütötte az első fél körben, és a német a falban kötött ki. Kimi Raikkönen Valtteri Bottasszal csatázott a második helyért, végül honfitársát a bokszban sikerült megelőznie. A 2007-es világbajnok azonban Nico Rosberggel és a második pozícióba felkapaszkodó Lewis Hamiltonnal sem tudta tartani a tempót.

Raikkönen csalódottan kezdte nyilatkozatát: „Természetesen nem ezt az eredményt szerettük volna elérni, versenyeket akarunk nyerni és mindkét autóból kihozni a maximumot, ezt ma meg is próbáltuk. Nem voltunk elég gyorsak a Mercedeshez, aztán egy idő után jó volt a tempónk, de az üzemanyagspórolás miatt vissza kellett vennünk, és nem nyomhattuk annyira, amennyit az autó valóban tud.”

 Dppi_00116004_436



A finn nem tartja könnyű feladatnak az ezüstnyilak legyőzését: „Azt hiszem, nagyon nehéz a cél, amit el akarunk érni, biztos vagyok benne, hogy van néhány kisebb dolog, ahol javulnunk kell. Tudjuk, hogy jönni fog néhány fejlesztés, de a Mercedes nagyon gyors volt az elmúlt néhány évben, és ez most sincsen másképp. Ráadásul eddig ebben az évben egy igazán tiszta hétvégénk sem volt, ami szintén nem segít nekünk.”

Raikkönen továbbra is reménykedik a jobb eredményekben: „Persze dolgoznunk kell tovább, és biztos vagyok benne, hogy erősek lehetünk csapatként, és előrébb végezhetünk a két autóval, ahogy azt már igazán megérdemelnénk. Csalódottak vagyunk, de megpróbálunk javítani. Hátrébb vagyunk annál, mint szeretnénk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: