DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa: Nagyszerű lenne a dobogón ünnepelni

A Williams F1-es pilótái eddig rendkívül jó hétvégét tudhatnak magukénak eddig Oroszországban, Felipe Massa ennek megfelelően dobogót remél a vasárnapi futamon, ami nem is annyira elérhetetlen számára.

Igaz szerencse is kellett az ennyire jó rajthelyekhez, de a csapat számára nagyon biztató az autójuk tempója. Lewis Hamilton gondjainak és Sebastian Vettel büntetésének köszönhetően Felipe Massa a negyedik helyről rajtolhat holnap, csapattársa Valtteri Bottas pedig az első sorból, a pole-pozíciós Nico Rosberg mellől vághat neki a futamnak.

A brazil pilóta szeretne legalább egy helyet előrelépni az Orosz Nagydíjon: „Meg fogunk próbálni a dobogón végezni, és ha meg tudnánk csinálni, az egy nagyszerű eredmény lenne.”

 Dppi_massa_04.30.



Massa így folytatta: „Valtterinek sikerült kiváló kört futnia elöl. Én mögötte voltam, és nem tudtam 100%-os kört futni. Mindenesetre az autónak versenyképesnek kell lennie a futamra.”

A brazil versenyző elismerte, hogy a körülményeknek is köszönhetőek az ilyen előkelő rajthelyezéseik: „Egy kicsit szerencsések is vagyunk, hogy szereztünk egy pozíciót a Ferraritól és egyet a Mercedestől is. Biztos vagyok benne, hogy mindketten erősek lesznek vasárnapra, de mindent bele kell adnunk, amit csak tudunk, így pedig egy jó versenyünk lehet.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: