Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Hill: Hamilton magának lengethette volna a kockás zászlót

A rajongók első felháborodását a szakma is megerősítette: az új F1-es időmérős szisztéma senkinek sem nyerte el a tetszését - a legérdekesebb megjegyzésekből válogattunk.

Ahogyan véget ért az időmérő edzés Melbourne-ben, Toto Wolff hamar megnyitotta az új rendszert ócsárolók sorát: „az új időmérő edzés egy rakás szemét” - nyilatkozta az osztrák a Sky Sportsnak. A Q3 utolsó perceiben ugyanis kongott a pálya, a pole-ért harcoló Mercedesek is csak egy mért kört futottak, annak érdekében, hogy megóvják abroncsaikat a másnapi futamra.

Sebastian Vettelnek még arra is volt ideje, hogy átöltözzön a leintés utáni fotózásra és a sajtótájékoztatóra - az üresjáratot Martin Brundle szerint sky-os kollégája, Damon Hill fogalmazta meg a legjobban: „Lewisnak még arra is lett volna ideje, hogy meglengesse magának a kockás zászlót.”

Brundle hozzátette: „Nem tetszik, elfogadhatatlan, változtatni kell rajta már Bahein előtt - egyszerűen nem működik”, és David Croft, a Sky Sports kommentátora sem repesett az örömtől. Szerinte meg lett volna a lehetőség arra, hogy izgalmas legyen az új időmérő, de „sportszakmai szempontból nem vitás, hogy katasztrófa volt.”

Niki Lauda már a felelősöket is megnevezte: úgy véli, Charlie Whiting és Bernie Ecclestone a csapatokat kizárva határoztak a változtatásokról. „Az emberek hibáznak. Ez egy óriási hiba volt. Nagyon gyorsan változtatni kell, össze kell ülnünk, már Bahrein előtt” - nyilatkozta a háromszoros világbajnok osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?