DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Kanadai tesztpilótát igazolt a Renault

A GP2-ben is rajthoz álló Nicholas Latifi lesz az immár gyári Renault-ként üzemelő enstone-i csapat tesztpilótája 2016-ban: az istálló vezetői „legalább egy” F1-es szabadedzésen is bevetnék őt.

A Renault nem csak gyári csapatként tér vissza idén a Formula-1-be, hanem egyúttal egy új tehetséggondozó programot is indított fiatal pilóták számára. Ennek része Nicholas Latifi is, akiről ma kiderült, hogy a francia gárda F1-es tesztversenyzője lesz az előttünk álló idény során. A húszéves kanadai 2013-ban és 2014-ben a Formula-3-ban szerepelt, ám mindössze egyetlen dobogós helyezésre futotta, míg tavaly a WSR 3,5 literes királykategóriájában állt rajthoz, de csupán a 11. helyet tudta megszerezni az összetett pontversenyben.

Latifi_DPPI



Latifi idén a GP2-ben is versenyezni fog, méghozzá az élmezőnyhöz tartozó DAMS színeiben, de természetesen a Renault-nál betöltött tesztversenyzői szerepkörének is rendkívül örül:

„Különleges érzés, hogy a Renault Sport Formula 1 Team tesztpilótája lehetek: elképesztő lehetőség ez!” – idézi szavait a motorsport.com szakportál. „Komoly történelme van a Renault-nak az F1-ben, ezért az, hogy ennek a részese lehetek, tanulhatok tőlük és egy teljesen gyári csapatnál szerezhetek tapasztalatot, nagyban segíti a fejlődésemet. Az álmom mindig is az volt, hogy elérjem a Formula-1-et, és még rengeteg munka vár rám, de ez egy újabb lépés afelé, hogy kiérdemeljem a helyem a rajtrácson.”

Frederick Vasseur, a Renault Sport versenyigazgatója szerint hasznos lehet számukra Lafiti tapasztalata a különböző versenysorozatokból, hozzátéve, hogy a GP2 kitűnő terep lesz számára a fejlődésre. A szakember azt is elárulta, hogy szeretnék elérni, hogy a kanadai megszerezze a Formula-1-ben való induláshoz szükséges szuperlicenszet, ennek érdekében pedig „legalább egy” pénteki szabadedzésen is lehetőséget fog kapni. A franciák tartalékpilótájaként tevékenykedő Esteban Ocon is vélhetően több alkalommal pályára gurulhat majd a nagydíjhétvégék során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: