Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 18. hétfő
F1

Horner: Egy dolog nyilvánvaló a tesztek után

A Red Bull F1-es alakulatának csapatfőnöke szerint az nem kérdés, melyik istálló vághat neki a legjobb formában a szezonnak, a középmezőny sorrendjét azonban szerinte is lehetetlen megtippelni.

Egy hét múlva ilyenkor már túlleszünk az idénynyitó Ausztrál Nagydíj kvalifikációján, amely először adhat teljes képet az erőviszonyokról. Abban a legtöbb szakértő egyetért, hogy a Mercedes és a Ferrari zárta a legbiztatóbban a két barcelonai tesztet: a címvédők a rengeteg megtett körükkel, a maranellóiak pedig a leggyorsabb időkkel hívták fel magukra a figyelmet. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint azonban a Mercedes titkolózása ellenére sem kérdés, a két gárda közül melyik tűnik jelenleg a legerősebbnek:

Hamilton_Barcelona_DPPI

„Úgy gondolom, egy dolog nyilvánvaló az előszezoni tesztek alapján. Nem kell hozzá Einsteinnek lennünk, hogy rájöjjünk: a Mercedes megőrizte az előnyét” – vélekedett Horner, akinek szavait a planetf1.com szakoldal idézi. „Megvan a megbízhatóságuk és a tempójuk is. Utóbbi tekintetében ugyan nem mutatták meg, mire is képesek valójában, de a megbízhatóságuk hihetetlenül meggyőző volt.”

A csapatfőnök természetesen a többiekről is elmondta a véleményét: „A Ferrari szemlátomást tett egy lépést előre, utána azonban csak találgatni lehet. A Toro Rosso is előrébb kerülhet az új motorjának köszönhetően, és természetesen a Williams is jó formában van. A Force India ugyancsak remekül zárta az előző szezont, szóval meglátjuk.”

De vajon hol helyezkedik el a Red Bull a rangsorban? „Elképzelésünk sem lehet róla, amíg nem teljesítettük az első három futamot, mivel Melbourne általában meglehetősen egyedi pályának számít. Várjuk meg az első három versenyt, utána tisztább képet kaphatunk a sorrendről” – fogalmazott Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?