Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 18. hétfő
F1

„Az egyenesekben még nem elég jó a McLaren”

Ezen a véleményen van a wokingiak korábbi kétszeres F1-es világbajnoka, Mika Hakkinen, így szerinte újabb nehéz várhat egykori csapatára. A címvédő Mercedesszel kapcsolatban már más az álláspontja.

Mika Hakkinen 1998-ban és 1999-ben nyerte meg a Formula-1-es világbajnokságot, méghozzá az akkor még Mercedes-motorokat használó McLaren színeiben. A finn pilótát éppen ezért szomorúsággal töltötte el tavaly, amikor egykori alakulata – részben a Honda gyenge erőforrásai miatt – roppant szerényen szerepelt a futamokon, ám Hakkinen szerint elképzelhető, hogy a jövő hétvégén induló 2016-os idény sem kecsegtet sokkal nagyobb reményekkel a wokingiak számára:

Alonso_McLaren_teszt_DPPI

„Természetesen komoly közös történelmünk van a csapattal, rengeteg pozitív és negatív eseményen mentünk keresztül” – nyilatkozta a motorsport.com szaklapnak. „Azt kívánom, bárcsak elérhetnék azokat az eredményeket, amit megérdemelnek. De úgy tűnik, az egyenesben még mindig nem elég a teljesítményük. Nagy a lemaradásuk a riválisokhoz képest, és nem állíthatsz be mindig alacsony leszorítóerőt, mert tudjuk, hogy ezek a gumik nagyon kritikusak. Figyelned kell rájuk, nehogy elhasználd vagy túlmelegítsd őket, ezért nem mehetnek alacsony leszorítóerővel, mert akkor kinyírnák az abroncsokat.”

A McLarennel ellentétben a világbajnok Mercedesre ismét komoly sikereket érhet el, legalábbis az előszezoni tesztek alapján ezt a következtetést vonta le Hakkinen: „A Mercedes rendkívül erősnek tűnik, és az előző évek sikerei nyilvánvalóan önbizalommal töltötték el őket. Nagyszerű munkát végeztek, és igencsak lenyűgöző, mennyi kört teljesítettek. Jó formában vannak.”

A korábbi kétszeres világbajnok a 2017-től bevezetendő új szabályokra is kitért: „Úgy vélem, az F1 rajongói változásra vágynak. Szép kihívás a tervezők számára, hogy olyannal rukkoljanak elő, amit mások nem találtak ki. Amikor nagy változások vannak, több az esély arra, hogy új megoldások születnek” – vélekedett a finn ex-versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?