Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Élesedik a belharc a Mercedesnél?

Toto Wolff szerint 2016-ban még intenzívebb lehet a harc két pilótája között, köszönhetően a rádióbeszélgetések korlátozásának - ennek természetesen Rosberg is örül...

Az idei szezontól még inkább korlátozzák a csapatok rádióbeszélgetéseit a versenyek közben, így kevesebb információval láthatják el a pilótáikat - így jobban magukra lesznek utalva a versenyzők a pályán. A kevesebb csapatutasítás több csapaton belüli harcot eredményezhet, legalábbis Toto Wolff erre számít a Mercedes párosával kapcsolatban - holott Lewis Hamilton és Nico Rosberg az előző két szezonban is ölre ment egymással...

"Kevesebb információval, adattal szolgálunk a versenyőknek a motor beállításaival, a gumikkal, vagy éppen a stratégiával kapcsolatban. Úgyhogy a szabályváltozások eredményeként természetesen ismét több nyomás lesz a pilótákon, többször kell nekik döntéseket hozniuk" - nyilatkozta a Mercedes-főnök az F1 hivatalos weblapjának. "Ez azt jelenti, hogy a két pilótánk közötti nyíltsisakos küzdelem garantált és még az eddiginél is intenzívebb lesz."

HamiltonRosberg

Azt azonban hozzátette, hogy természetesen semmi olyat nem fognak megengedni, ami gyökeresen szembe menne a csapat érdekeivel. "Nyilvánvalóan ez ettől még egy csapat lesz és természetesen nem fogunk olyan opciót kínálni a versenyzőinknek, amellyel kockáztatnák a Mercedes eredményességét."

Az előző két idényben Lewis Hamilton volt az "alfahím" a Mercedesnél és két világbajnoki címet is nyert, de Rosberg nem volt tőle messze lemaradva és a téli időszak, valamint a barcelonai tesztek után sokan gondolják úgy, hogy idén még kisebb lehet a különbség a pilóták között. "Ez egy kihívás, de én szeretem, mert egyre több és több múlik rajtad, a te pályán hozott döntéseiden. Szerintem ez jó, mert ez így természetes és jót tesz a versenyzésnek. Meglátjuk, hogy fog alakulni, de természetesen ez egy lehetőség, hogy egy kicsit jobban csináld a dolgokat" - nyilatkozta a dologról Rosberg. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?