Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 22. vasárnap
F1

Honda: A tesztek igazolták a fejlődésünket

Yusuke Hasegawa, a Honda nemrég kinevezett F1-es főnöke szerint rendkívül pozitívan alakult számukra a két spanyolországi gyakorlás. A céljuk a további fejlődés és a rendszeres pontszerzés.

Az előző szezon főképp a szenvedésről szólt a Honda és a McLaren számára, ám a nemrég véget ért barcelonai tesztek már sokkal biztatóbb képet festettek arról, hol is áll jelenleg a wokingi alakulat és a japán motorgyártó. A második négy nap során például Jenson Button és Fernando Alonso összesen 453 kört tettek meg, s az idejük is „csak” két másodperccel maradt el a ferraris Kimi Raikkönen győztes eredményétől. Yusuke Hasegawa, aki néhány hete vette át az irányítást a Hondánál Yasuhisa Araitól, szintén úgy érzi, hogy szemmel látható az előrelépés:

Button_McLaren_Barcelona_DPPI

„Alapvetően jól sikerült számukra a két teszthét, amely során sikerült bizonyosságot szereznünk a fejlődésünkről a megbízhatóság, az energia-visszanyerés és a motor teljesítmény terén, amelyekre elsősorban koncentráltuk a holtszezonban” – idézi Hasegawa szavait a GPUpdate.net szakportál.

„Különösen a második teszt volt jó, amikor zsinórban négy napig tudtuk használni az erőforrást mindenféle probléma nélkül. Még el kell végeznünk a végső ellenőrzéseket a megbízhatóságot illetően, de nyilvánvalóan jól haladunk a fejlesztésekkel” – fogalmazott a szakember.

Hasegawa ugyanakkor nem kívánt jóslatokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy pontosan hol is állhatnak a többi motorgyártóhoz képest, de azt elárulta, milyen céllal vágnak neki a 2016-os évadnak: „Pusztán a tesztek alapján nehéz pontosan meghatározni az egész csomag összteljesítményét. A Honda számára az a fontos, hogy az évad során is keményen dolgozzunk azon, hogy folyamatosan egyre versenyképesebbek legyünk és minél többször pontszerző helyen érjünk célba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?