Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 22. péntek
F1

Vettel: Nem baj, ha most jönnek a problémák

A Ferrarinak még szüksége lenne egy kis időre, hogy megfelelően felkészüljön a 2016-os F1-es szezonra, azonban Sebastian Vettel bízik benne, hogy a szezonnyitóig végeznek a tervezett programmal.

A Ferrari eddig produktív tesztsorozaton van túl, ugyanis múlt héten a négy napból hármat ők nyertek meg – ennek ellenére kisebb problémák folyamatosan felmerültek, ám ezek a csapat szerint könnyen orvosolható gondok voltak. Egyelőre úgy tűnik, az olasz istálló erős autót épített, ám elnökük, Sergio Marchionne nemrégiben úgy nyilatkozott, aggasztja őt a Mercedes nyugodtsága.

 Vettel

A csapat így keményen dolgozik azért, hogy legfőbb ellenfelüket legyőzhessék az idei szezonban – a kérdésre, miszerint mindennel elkészülnek-e a szezonnyitóra, Sebastian Vettel így felelt: „Remélem, hogy néhány héten belül igen.” A német hozzátette, a hét hátralévő részén még rengeteg munkát el tudnak végezni, így nincs miért aggódniuk. „Még mindig van időnk. Itt is van még két további napunk. Ki kell használnunk ezeket és abból indulunk majd ki.”

Kedden Kimi Raikkönennek váltóproblémája akadt, ami megakadályozta abban, hogy a tervezett körszámot teljesítse, ám Vettel szerint ezek olyan problémák, amelyekkel számolnak a teszt során. „Senki nem akarja, hogy ezek a dolgok megtörténjenek. Ha viszont itt történik, akkor nem probléma – ha néhány hét múlva, akkor az már rosszabb. A teszteken arra fordítjuk az időt, hogy mindent átnézzünk, és ez időbe telik. Szerettünk volna egy kicsit többet körözni, de erre valóak ezek a napok, végül pedig elégedettek vagyunk azzal, ahol most állunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?