Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 26. csütörtök
F1

Magnussen: Közel lehetünk a pontszerzéshez

Optimistán tekint a bő két hét múlva rajtoló F1-es idény elé a Renault pilótája: bár elmondása szerint még nehéz jóslatokba bocsátkozni, úgy véli, a tizedik hely környékén végezhetnek Melbourne-ben.

Egészen tűrhető napot zárt kedden, a második barcelonai teszt első felvonásán a Renault és Kevin Magnussen: bár az eredménylistán csak a 10. helyen végeztek, a dán pilóta nem kevesebb, mint 119 kört tett meg a katalán pálya, s csupán a nap végén akadtak problémái, amikor a kifogyó üzemanyag miatt kénytelen volt leparkolni autóját a pályán. Miután ez már a harmadik napja volt Magnussennek, amit az RS16 volánjánál tölthetett, kezd kialakulni egy kép benne arról, hogy mire is lehetnek képesek a március 20-án kezdődő évad első szakaszában:

„Úgy gondolom, a pontszerző zóna közelében járunk, talán épp csak kívül esünk rajta a jobb napjainkon. Ha sikerülne pontokat szereznünk Melbourne-ben, akkor már jó hétvégét zárnánk” – vélekedett a versenyző a motorsport.com szakoldalnak nyilatkozva.

Magnussen_Renault_Barcelona2

A 24 éves pilóta szerint ugyanakkor nehéz pontosan előrejelezni az erőviszonyokat: „Mindenki más gumikat használ” – magyarázta Magnussen. „Ha megnézzük ma a mezőnyt, akkor láthatjuk, hogy néhányan közepesen, néhányan lágyan köröztek, szóval nehéz megmondani, hol is állunk pontosan, de nagyon szorosnak tűnik a középmezőny, és remélhetőleg ezt a javunkra tudjuk fordítani.”

Arra a kérdésre, hogy mi hiányzik még a Renault autójából, így felelt a dán: „Ugyanaz, mint a többi autó esetében: leszorítóerő és motorerő. Minél több van ezekből, annál gyorsabb vagy, ezért mindig többet szeretnénk elérni belőlük. Még finomhangoljuk a csomagunkat, és bőven van még lehetőség a fejlődésre, de a három napom során is elég hosszú utat tettünk már meg. Készen állok Melbourne-re: sosem lehetsz száz százalékban felkészült, de már várom, hogy odamenjünk” – fogalmazott a pilóta.

Magnussen szerint egyébként a franciák nem készülnek nagy fejlesztések bevetésére az Ausztrál Nagydíjig, viszont egy új első szárny még kipróbálásra kerülhet: várhatóan a mostani teszthét végén, Jolyon Palmer teheti meg vele az első köröket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?