Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Hill: A Mercedes titkolózni fog a teszten

Az egykori világbajnok úgy véli, ezután sem fogunk gyors köridőket látni Hamiltontól és Rosbergtől: az istálló szándékosan nem akarja felfedni lapjait az ellenfelek előtt.

A Mercedes elképesztő mennyiségű kört teljesített a múlt heti barcelonai teszten, másfélszeresét a mögötte következő csapatnak, a látványos időeredmények azonban elmaradtak részükről, összetettben csupán a 8. és 12. helyen zártak. Damon Hill, a korábbi világbajnok, aki a Sky Sports televíziónak dolgozik szakértőként, úgy véli, a csapat valós tempóját a második teszten sem fogjuk meglátni.

„Úgy gondolom, szárazon tartják a puskaporukat, és nem fedik fel a lapjaikat” – idézi Hillt a thisisf1.com. „Nincs is szükségük erre. Azt azonban felmérik, hol áll mindenki más. A téli tesztelés egy furcsa háború: ha előnyben vagy, miért mutatnád meg a többieknek, mekkora az előny?”

A Mercedes részéről érkező nyilatkozatok csak óvatosan fogalmaznak elvárásokat a szezonnal kapcsolatban, de az 1996-as bajnok biztos benne, hogy a csapat fejében inkább a dominancia jár:

„Úgy gondolom, a Mercedes igazán boldog lehet azzal, ahogy a dolgai alakultak, amilyen megbízható az autójuk. Nehéz lehet a Ferrarinak és a többi kihívónak ezt látni. Nem vagyok képes elhinni, hogy a Mercedestől még dominánsabb szezont látunk, ám ha igen, még mindig van két versenyzőjük, akiknek a teljesítménye elég hasonló, hogy egy kis feszültséget kreáljanak” – mondta Damon Hill, aki bízik benne, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg azonos szinten lesz az év folyamán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?