DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas: Senki sincs a Mercedes közelében

A Williams pilótája ezt a következtetést vonta le Rosberg elképesztő köridejéből. A finn F1-es szerint ugyanakkor még hosszú a szezon, és azt is elmondta, melyik két csapat ellen szeretnének harcolni.

A második barcelonai teszt első napján a Mercedes végre megvillantott valamit a valós erejéből: Nico Rosberg a délelőtti etap során kis híján olyan időt futott a lágy gumikon, mint Sebastian Vettel a múlt héten a két keverékkel puhább ultralágyakon. A világbajnok alakulat teljesítménye a németet legjobban megközelítő Valtteri Bottast is lenyűgözte: a finn szerint aligha lesz képes bárki is a címvédő istálló ellen küzdeni az idény első szakaszában.

„Jelenleg úgy tűnik, a Mercedes igen jó helyzetben van” – nyilatkozta a keddi nap végén a Williams pilótája, akinek szavait az autosport.com idézi. „A mostani állapotok szerint elég nehéz lesz bárkinek is felvennie a versenyt velük a szezon elején. Jelen pillanatban ez tény, de meglátjuk, mi lesz. Biztos vagyok benne, hogy még mi is sokat fogunk fejlődni a mostani teszthez képest.”

Bottas_Barcelona2_DPPI



Amikor arról kérdezték, hogy a rajongók számára kellemetlen lehet egy újabb, a Mercedes által dominált szezon, Bottas így felelt: „Igen, tudom. A legjobbunkat nyújtjuk, tényleg megpróbáljuk elkapni őket. Hosszú évad vár ránk, és ki tudja, hogyan fognak alakulni a dolgok. Remélhetőleg rengeteg fejlesztést kapunk Melbourne-re, amelyek reményeik szerint jól is fognak működni. Nem szabad már most elveszteni a hitünket.”

A finn versenyző természetesen a saját mai programjáról is ejtett néhány szót. Elmondása szerint ezúttal már jobban rámentek a teljesítményre, amit jól mutat, hogy feltették a Pirelli idén bevezetett ultralágy abroncsait. Ezzel két tizedre megközelítették Rosberg éllovas idejét, ám ami egyelőre a Williams számára még fontosabb, hogy a Ferrari és a Red Bull előtt végeztek:

„A köridőket szépen lejjebb szorítottuk, és tudjuk, hogy még több van bennünk. Keményen dolgozunk, hogy az élmezőnyben legyünk, de azt még nem tudjuk, hogy Melbourne-ben is ott leszünk-e a legjobbak között. Az viszont egyértelmű, hogy javulunk, ahogy a többi csapat nagy része is. Roppant nehéz még pontosan megmondani, hol is állunk. Viszont tényleg bízom benne, hogy harcolhatunk a Ferrari és a Red Bull ellen. Rendkívül szoros szezon lesz” – fogalmazott Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: