DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

"Ez a legjobb autó, amit valaha építettünk"

Noha Adrian Newey szerint a Red Bull RB12-es modellje nem lesz idén a Mercedes szintjén, az F1-es gárda tanácsadója viszont úgy véli, ettől jobb autó még nem készült Milton Keynes-ben.

Az első idei, barcelonai teszt után még nem igazán tudni, hogy a Red Bull hol is áll valójában az erősorrendben - egyelőre ugyanannyi az esély arra, hogy felkapaszkodjanak, mint hogy ismét eltűnjenek a középcsapatok tengerében. Daniel Ricciardo a gyakorlás második napján másodikként zárt Sebastian Vettel mögött - mindketten az ultralágy keveréken futották legjobbjukat, az ausztrál lemaradása mégis 7 tizedmásodperc volt.



„Nem tudjuk, hogy mennyi üzemanyaggal, és milyen motorbeállításokkal futottak” - utalt Helmut Marko a Ferrari előnyére. „Mi visszafogottabban teljesítettünk, de az autónk gyors volt, és minden, beállításokban történt változtatásra remekül reagált. Ez a legjobb karosszéria, amit a Red Bull valaha épített.”

Marko nem csak a csapat saját gyermekét, de a „mostohát”, a Renault-motort is megdícsérte. „Az elmúlt két év negatív tapasztalatai miatt meglepő volt, hogy most olyan sok kilométert sikerült teljesítenünk. Egyértelmű a fejlődés, minden a megfelelő irányba halad. Örülök neki, hogy Remi Taffin lett a főnök, hiszen praktikus szakemberről van szó, aki felismeri, hol van a probléma, és hogy mit kell tenni a kijavítása érdekében” - nyilatkozta az osztrák az Auto Motor und Sportnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: