Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 21. hétfő
F1

Exkluzív - Vettel: Csak egy hellyel kell előre lépni

Sebastian Vettel szinte szányal a Barcelonában zajló évadnyitó F1-es teszten az új Ferrarival, amelyet saját bevallása szerint sokkal inkább a magáénak érez, mint az előzőt. A német az ígéretes kezdés ellenére visszafogott és rutinos politikusként csak halvány utalást tett arra, hogy milyen célkitűzésekkel készül az idei évad rajtjára.

Mint ismeretes, 2014-ben viszonylag későn, az évad végéhez közeledve derült ki, hogy Vettel a Red Bulltól a Ferrarihoz teszi át a székhelyét, így a maranellóiak tavalyi autójának tervezésébe érdemben már nem tudott belefolyni a négyszeres világbajnok. Idén már más a helyzet: az SF16-H típusjelű új konstrukció megalkotásában már az első vonalak meghúzásától kezdve szerepe van, s ennek köszönhetően sokkal inkább a sajátjának érzi az idei autót. Erre utalt legalábbis azután, hogy az élen zárta a barcelonai nyitógyakorlás első, hétfői napját.

„A csapat sokkal hamarabb nekilátott ennek az autónak, mint az előző évinek” – mondta Vettel az első tesztnap végén tartott sajtóbeszélgetésen, ahol jelen volt a formula.hu is. „Nem mellékes az sem, hogy most nem volt akkora jövés-menés a csapat háza táján, mint tavaly. Roppant hasznosnak bizonyult, hogy már viszonylag korán megkezdhettük a munkát ezen az autón. Tavaly nyilvánvalóvá vált, hogy a teljesítményünk nem elég jó, ezért arra összpontosítottunk, hogy magasabbra tegyük a lécet. Minden egyes területen megpróbáltunk javulást elérni és bízom abban, hogy ez sikerült is.”

Vettel szerint az idei modell már kiindulási alapnak is sokkal jobb, mint a tavalyi versenygép volt, ám a pilóta annak ellenére sem bocsátkozott elhamarkodott jósolgatásokba, hogy a világsajtó képviselői mindent megtettek annak érdekében, hogy rákényszerítsék erre. Remek diplomáciai és politikai érzékéről újfent tanúbizonyságot téve a német csak egy halovány utalást tett arra, hogy a maranellói alakulat idén a világbajnoki címeket kívánja megcélozni.

„A rajongók, magam és a csapat miatt is nagyon jó lenne, ha egészen az évad végéig harcban lehetnénk a világbajnoki címért, jó esélyekkel. Tavaly meglepően jó évünk volt, ami megerősített bennünket és komoly motivációt jelentett a csapat összes tagja számára. Reményeim szerint ezt sikerült átmenteni az idei évre is. Mivel tavaly másodikok lettünk a konstruktőrök között, ha egyet tudnánk előrelépni, az nagyszerű lenne mindannyiunk számára. Ennek talán mások is örülnének, na persze nem a Mercedes gondolok…” – zárta mondanivalóját egy poénnal a tavaly három futamon is diadalmaskodó, a szezon egyéni bronzéremmel záró klasszis.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?