Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 22. péntek
F1

Rosberg: Még sok évig maradok a Mercedesnél!

Az elmúlt két évben az összetett második helyén végző német pilóta biztos benne, hogy meghosszabbítják 2016 végén lejáró F1-es szerződését. A belső feszültségek ellenére is jól érzi magát a csapatnál.

Nico Rosberg a Williamsnél eltöltött esztendők után, 2010-ben került a Mercedeshez, azaz azóta az istállót erősíti, hogy a német márka ismét gyári csapatként szerepel a Formula-1-ben. Három évig Michael Schumacher csapattársa volt, akit rendszeresen le is győzött, ám a hétszeres világbajnok visszavonulása után érkező Lewis Hamiltonnal már nem tudott mit kezdeni, s az előző két szezonban egyaránt kikapott a brittől az összetett elsőségért folyó harcban. Ráadásul a két versenyző viszonya is megromlott, ami a Mercedes egyik fő gyengeségének számított: Toto Wolff csapatfőnök gyakorlatilag meg is fenyegette őket, hogy amennyiben nem tudnak együtt dolgozni, egyiküket elküldhetik a csapattól.

Rosberg_DPPI

A német pilóta szerződése 2016 végén jár le, így jogosan merülhet fel sokakban, hogy Rosberg esetleges távozhat a Mercedestől. Wolff nemrég úgy nyilatkozott, hogy nyáron kezdenek el tárgyalni a pilótával a hosszabbításról, maga Rosberg azonban meglehetősen határozott a jövőjével kapcsolatban:

„Biztos vagyok benne, hogy még nagyon sok évem van hátra a Mercedesnél” – jelentette ki a Sky Sports kameráinak nyilatkozva. „Jól érzem itt magam, élvezem, hogy a csapat része lehetek, hiszen rengeteg dolgot elértünk már, s még több eredményt fogunk szállítani a jövőben.”

Arra a kérdésre, hogy együtt tudnak-e működni Hamiltonnal a hétfőn kezdődő tesztek során, így felelt Rosberg: „Jelenleg együtt dolgozunk, hiszen közös érdekünk, hogy az autó a lehető legjobb legyen, így biztosítva, hogy ne legyen komoly ellenfelünk, s csak kettőnk között dőljenek el a dolgok” – fogalmazott a 30 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?