Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 21. csütörtök
F1

Két tartalékpilótája is lehet a Mercedesnek

Ráadásul két olyan versenyző, aki másik F1-es alakulat mellett is elkötelezte magát: egyikük egy kiscsapatnál fog vezetni, a másik egy rivális autógyártónál szintén tartalék lesz.

A Manor által – Mercedes közbenjárásával – leigazolt Pascal Wehrleinről és arról az Esteban Oconról van szó, akit a német márka kölcsönadott a Renault-nak, ahol szintén a harmadik pilóta pozícióját tölti be, miközben a DTM-ben fog versenyezni. A Mercedes tehát egy másik csapat állandó pilótájára és egy rivális tartalékversenyzőjére számít abban az esetben, ha valami ok folytán szükség lesz Lewis Hamilton vagy Nico Rosberg pótlására – így nem véletlen, hogy mindkettejüket alkalmazni kívánják.

„Ha valami jóval korábban történik, megoldást tudunk találni Pascallal és a Manorral” – magyarázta Toto Wolff, a Mercedes üzleti csapatvezetője az Auto Motor und Sport lapnak. Wehrlein tavaly is betöltötte a tartalékos szerepét az istállónál. „Fontos azonban, hogy a Manort ne érje kár emiatt. Tehát nem akarjuk egyik napról a másikra elráncigálni onnan. Ha valami rövid időn belül történne, Esteban Ocon alternatíva lenne számunkra.”

„Ocon jól ismeri a Mercedes szimulátorát, és már elkészítettünk egy ülést számára. Biztos vagyok benne, hogy megállapodásra tudnánk jutni a Renault-val” – tért ki a 19 éves franciára Wolff, akinek ezek szerint nem kettő, hanem három szerepköre is lesz 2016-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?