DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussen a McLarennek is bizonyítani akar

Legalábbis így gondolja F1-es csapattársa, Jolyon Palmer, aki szerint így az egy év után a Renault színeiben visszatérő dán versenyző még nagyobb motivációval vághat neki a 2016-os szezonnak.

Kevin Magnussen 2014-ben, Jenson Button oldalán mutatkozhatott be a Formula-1-ben, s rögtön első versenyén dobogóra állhatott. Később sem teljesített rosszul a már akkor is gyengébb idényt futó csapatnál, ennek ellenére a wokingi egylet megvált tőle az év végén. A dán pilóta így tartalékos lett a McLarennél, majd ősszel végleg elküldték, s úgy tűnt, nem is talál helyet magának a száguldó cirkuszban, amikor a gyári istállóként visszatérő Renault némileg váratlanul kirakta Pastor Maldonado szűrét, és Magnussent szerződtette a helyére.

Magnussen_Palmer_DPPI



A fiatal versenyző társa az újonc Jolyon Palmer lesz 2016-ban, aki szerint a dánt minden eddiginél jobban fűteni fogja a bizonyítási vágy: „Ő egy remek versenyző, aki már bizonyította, mire képes az F1-ben” – dicsérte őt az Autosportnak nyilatkozva. „Ha csak nehezen tudtak dönteni közte és Jenson között, az már sokat elmond róla. Biztos vagyok benne, hogy hihetetlenül motivált lesz, hogy megmutassa a McLarennek, miért nem szabadott volna őt kirúgniuk.”

Palmer elismerte, hogy Maldonado kirúgásával egy viszonylag rutintalan páros állt össze a Renault-nál: „Tény, hogy Pastor távozásával nincs túl sok tapasztalat a csapatnál. De csak meg kell nézni, hogyan teljesítettek tavaly a Toro Rosso fiataljai. Mindketten remekül mentek. Gyakran túlértékelik a rutint. Természetesen jobb, ha van tapasztalatod, de ha két fiatal, sikerre éhes pilótád van, az is jó lehet a csapatnak. Keményen fogjuk nyomni egymást, ugyanakkor együtt is fogunk dolgozni, hogy az istállót is minél előrébb juttassuk” – fogalmazott a brit.

Az újonc azzal is tisztában, hogy komoly kihívást fog jelenteni számára, hogy felvegye a versenyt Magnussennel, hiszen a dánnak már van egy év tapasztalata a Formula-1-ben. Palmer azonban azt is hozzátette, hogy ő viszont a csapatot ismeri jól, hiszen 2015-ben a Lotus tesztpilótájaként jelen volt a versenyhétvégék nagy részén, sőt gyakran vezetési lehetőséget is kapott az első pénteki edzéseken. Bár versenyen ő is 2014-ben állt rajthoz legutóbb – s ez régebben is volt, mint Magnussen tavalyi melbourne-i beugrása –, véleménye szerint ez nem fogja őt hátráltatni a jó szereplésben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: