DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Épül a Manor álomcsapata - Pat Fry is érkezik

Január végén az idei versenyzőknek még se híre, se hamva a Manornál, de az istálló már olyan mérnökgárdával büszkélkedik, amit bármely középcsapat megirigyelne. Újabb egykori ferrarist szereztek.

A Manor tavalyról idénre történő identitásváltását egyáltalán nem biztos, hogy negatívumként kell felfogni. Távoztak ugyan az istálló eredeti alapítói, Graeme Lowdon és John Booth, ám az egy éve érkezett tulajdonosok elismert és sikeres szakemberek hadát igazolják le az újjászerveződő felállásba. Azt követően, hogy pár hete bejelentették az egykori Ferrari-tervező, Nikolas Tombazis érkezését, most egy újabb technikai vezető érkezik hozzájuk a vörösöktől Pat Fry személyében.

Dppi_00214011_025



Fry az elmúlt évtizedek során már a Benettonnál és a McLarennél is dolgozott, a Ferrarinál pedig 2010 óta töltött be különféle posztokat a legfelsőbb technikai vezetőségben. A maranellóiakat ért átalakítások következményeként azonban 2014 végén neki is távoznia kellett, és egy év pihenő után most egykori kollegája mellett ő is a Manornál lelt menedékre, ahol egyelőre a mérnöki tanácsadó szerepkörét ruházták rá.

„Rendkívül szerencsésnek mondhatjuk magunkat amiatt, hogy Pat megérkezett a fedélzetre és segít nekünk az új, izgalmas technikai csomagunkkal” - mondta a Manor versenyigazgatója, az egykori McLaren-szakember Dave Ryan. „A cél az, hogy a barcelonai teszt tapasztalatai alapján javítsuk az autó teljesítményét, amit aztán Melborune-ben a pályán is kipróbálhatunk. A lehető legjobban akarjuk kezdeni 2016-ot, hogy erős alapokat fektessünk le a következő fejlesztésekhez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: