DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Massa: Háromszor nagyobbat kell fejlődnünk

A Williams idén nem hozta az év elején várt eredményeket, sőt, még le is maradt a Mercedestől - Felipe Massa szerint óriási ugrásra van szükségük ahhoz, hogy a győzelmekért tudjanak harcolni a következő F1-es szezonban.

Hatalmas várakozások előzték meg a Williams 2015-ös szezonját: azok után, hogy a 2014-ben a kilencedik helyről a harmadikra sikerült ugraniuk a konstruktőrük között, elsődleges céljuk az volt, hogy már idén győzelmekért harcoljanak a Mercedes ellen. A terv azonban nem vált be, ráadásul még a Ferrarinak is sikerült őket átugrania. Felipe Massa elismeri, hogy előrébb tudtak lépni, de hozzátette, nagyon nehéz megugrani azt a szintet, amire vágynak a grove-i munkatársak.



„Nagy csapatokkal harcolunk, sőt olyanokkal, melyek nagyobbak nálunk, akiknek sokkal több pénzük van, mint nekünk” - nyilatkozta Massa az F1i.com-nak. „Tudjuk, hogy ezen csapatok legyőzéséhez háromszor akkorát kell előre lépnünk egyik évről a másikra, és azon vagyunk, hogy ezt véghez is vigyük. Nehéz megítélni teljesen, hogy hol leszünk jövőre a többiekhez képest, de annyit mondhatok, hogy a csapat nagyon keményen dolgozik, és olyan területekre koncentrál, ahol van lehetőség a fejlődésre.”

„Amikor arról kérdezték a brazil pilótát, hogy a jelenlegi szabályok mellett lehetségesnek tartja-e a Mercedes legyőzését, így válaszolt: „Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz lesz. Persze, hogy az élen akarunk lenni, de tudjuk, hogy a Mercedes milyen előnnyel van előttünk, ezért nehéz megválaszolni, hol is leszünk pontosan. Azt viszont remélem, hogy jobbak leszünk, mint idén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: