DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Most már sokkal boldogabb vagyok

Kettős pontszerzéssel zárta a szezont a Red Bull F1-es csapata – habár nem minden a tervek szerint alakult számukra, Ricciardo számára a tempó hiányzott, Kvjatot pedig elektronikai hiba hátráltatta.

Daniel Ricciardo nagyon boldog volt az időmérőt követően, hiszen elmondása alapján nem számított arra, hogy a legjobb öt között végeznek majd. Rajtpozícióját azonban nem sikerült megtartania, ugyanis Sergio Perez maga mögött tudta tartani őt a verseny végéig, így be kellett érnie a hatodik hellyel. Danyiil Kvjat szintén egy helyet rontott rajtpozíciójához képest, ám még így is pontszerzőként végzett.

 Ricciardo



Ricciardo nem teljesen volt elégedett a végeredménnyel: „A top 5 jobb lett volna, de nem tudtam magam mögött tartani Sebet [Vettelt], akitől azt vártuk, hogy a verseny vége felé fog megelőzni minket. Megpróbáltam Perezt megelőzni, de nem tudtam elég közel kerülni hozzá. Úgy gondolom, jól fejeztük be a szezont, és mindent sikerült kihoznunk az autóból, szóval sokkal boldogabb vagyok most, mint néhány versennyel ezelőtt.”

Kvjat számára nem volt problémamentes a vasárnap, pedig úgy érezte, az autó teljesítménye erős. „A verseny első felében elégedett voltam a tempóval, szóval a verseny közepéig úgy tűnt, hogy erős futamot teljesíthetünk, mivel tudtam tartani Massát és támadtuk Hülkenberget, de aztán elektronikai hibánk volt, és fel kellett adnunk a harcot. Ezután sok időt vesztettünk az egyenesben. Minden körben kellett valamit tennünk ez ellen, szóval ilyen körülmények között ez volt a legjobb eredmény, amit elérhettünk.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: