DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez: Ez volt a legjobb szezonom az F1-ben

A mexikói F1-es pilóta és a Force India is legsikeresebb szezonját zárta idén - Perez egy remekebe szabott ötödik hellyel vonul a téli szünetre, és reméli hogy csapata még jobb lehet 2016-ban.

Amilyen nyögvenyelősen indult a gárda 2015-ös szezonja, úgy hozta meg a VJM08-as kódjelű autó B-változata a sikert: a Magyar Nagydíjon elszenvedett kettős kiesés után Nico Hülkenberg ötször, Sergio Perez hétszer futott be erős pontszerző helyen, a mexikói Szocsiban 3. pozícióval koronázta meg teljesítményét. Bár a 25 éves pilóta nem tudott beleszólni a „nagyok” dolgába az Abu Dhabi Nagydíjon, sima versenyt futott, és ötödikként ért célba.



„Nagyszerű ilyen remek teljesítménnyel végére érni a szezonnak, és nagyon elégedett vagyok a hétvége alakulásával” - mondta Perez. „Keményen harcoltunk azért, hogy legyőzzük Vettelt, de túl jó tempót autózott a szuperlágy gumikon, és lehetetlen volt feltartani. A verseny többi részen nagyon simán alakult, nagyobb események nélkül, mert vigyázni tudtam a gumijaimra. Amikor negyedikként haladtam, próbáltam tartani a lépést Vettellel, de ez sokat kivett a gumikból, Ricciardo pedig közel tudott érni hozzám a verseny vége felé. Szerencsére volt még bennem annyi, hogy kitartsak. Szerintem büszkék lehetünk a teljesítményünkre, hiszen mindent kihoztunk a versenyből. Visszatekintve, ez volt a legjobb szezonom az F1-ben, és a csapat is legsikeresebb évadán van túl. Nagy potenciál van bennünk a következő évre, ahol még nagyobb célokat fogunk kitűzni magunk elé.”

Nico Hülkenberg ugyan tőle kicsit lemaradva, de a hetedik helyen ért célba, ez pedig azt jelentette, hogy a gárda legsikeresebb versenyét futotta a 2012-es Európa Nagydíj óta, ahol Hülkenberg végzett az ötödik, Paul di Resta pedig a hetedik pozícióban. „A rajt jól sikerült, hiszen mindenki belülre húzott, és amíg én kívülre szorultam, sikerült előrelépnem néhány helyet” - nyilakozta a német pilóta. „Ezután viszont alulkormányzottsággal küszködtem, ami nehéz volt egy ilyen, szűk kanyarokkal teletűzdelt pályán. Az első két etapban szenvedtem, az utolsóban viszont minden jobb lett, és sikerült elkapnom a ritmust. Remek szezont futottunk idén, a csapatnak pedig erre kell építenie a tél folyamán. Ami engem illet, nem ez volt életem legjobb szezonja, de lehetőséget ad a tanulásra, hogy erősebben térjek majd vissza jövőre. Már most várom 2016-ot, és keményen dolgozok majd azért, hogy az első futamtól kezdve versenyképesek legyünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: