DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Világjáró váltó tett be Grosjeannak

A francia versenyző Lotusa megállt a kvalifikáció utolsó felvonásában. A pilóta motorját „11-esre tekerik” utolsó versenyén az enstone-i F1-es istállóval, de Maldonado szerint az E23 vasárnap sem fog szárnyalni.

A 2015-ös évad versenyeinek többségén Q3-ba jutó Romain Grosjean csak 15. pozícióból kezdheti meg az Abu Dhabi Nagydíjat, utolsó versenyét a Lotus színeiben. A francia pilóta az időmérő első etapjából még tizedikként jutott tovább, a Q2-ben azonban egyáltalán nem tudott mért kört futni, miután autója megállt a pályán. A csapat sajtóközleményében Grosjean elárulta, váltóhiba okozta a meghibásodást.



„Frusztráló volt, ami történt, de szerencsére már az év végén járunk, ráadásul úgy saccolom, a sebességváltóm háromszor körbeutazta a világot! Megteszek minden tőlem telhetőt holnap, már megkértem a motorért felelő fiúkat, hogy tekerjék 11-esre. Meglátjuk, mit tehetünk!” – fogalmazott szűkszavúan a kvalifikáció után Grosjean.

Pastor Maldonado sem volt bőbeszédűbb – a venezuelai, akinek autója több szabadedzésen is a leggyorsabb végsebességet produkálta, csak két hellyel előrébb indulhat, a 13. pozícióból. Az év során csupán másodszor rajtol jobb helyről, mint csapattársa.

„Nehéz időmérő edzésre számítottunk, ezért a 13. helyezés nem is olyan rossz. Sok leszorítóerőre van szükség ezen a pályán, nekünk pedig azon a területen kis hiányosságaink vannak, főleg a szezonnak ebben a részében. A holnapi lesz az év utolsó versenye, ezért mindent megteszünk, hogy erős eredményt érhessünk el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: