DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Grosjean „11-esre tekert” motorral búcsúzik

Érzelmes hétvégére készül Abu Dhabiban Romain Grosjean, aki utolsó F1-es versenyét teljesíti a Lotus színeiben. Annak legalább örül, hogy immár nincs miért tartalékolnia, így többet kockáztathat majd.

Grosjean számára az idei szezonzáró nem olyan lesz, mint az előzőek voltak, hiszen ez egyben az enstone-i F1-es csapattal való, egy évtizedre visszanyúló együttműködésének végét is jelenti. A francia jövőre a Haashoz csatlakozik, így érzelmes, búcsúhangulattal átitatott hétvégére számít.

Dppi_00115011_281



„Persze a cél ezen a hétvégén is az, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzem, de mégis szívbemarkoló lesz, hogy az utolsó találkozókat, étkezéseket, pályabejárást töltöm majd a csapattal. Számos szép és számos karakterépítő pillanatot éltünk meg közösen az évek során Enstone-ban, így biztosan lesz mire mosolyogva visszaemlékeznünk” - mondta a Formula-1 hivatalos oldalának.

„Mielőtt távozok, még tenni fogok egy látogatást a gyárban, hogy mindenkivel találkozhassak, akivel együtt dolgoztam az évek során. Biztos vagyok benne, hogy az egy érzelmes nap lesz.”

Eredményességet illetően ez az év sem volt Grosjean legjobbja - a legtöbb, amit Abu Dhabiban elérhet, az az egyéni tabella 10. helyezése. Ehhez három ponttal többet kell szereznie Nico Hülkenbergnél, figyelve arra, hogy Max Verstappen ne végezzen előtte.

„Végig harcolni fogok” - ismertette tervét. „Most már nincs értelme tartalékolni a verseny és a hétvége során. Utoljára fog akcióba lépni az E23-as modell, így szeretném szépen búcsúztatni az autót. A motor tizenegyesre lesz feltekerve, én pedig a szívemet is kiteszem majd. Tudom, hogy Enstone-ban is mindenki egy szép szezonzárást szeretne látni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: