DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Wehrlein az F1-es esélyekről: 50-50 százalék

A DTM idei bajnoka, Pascal Wehrlein úgy véli, nagyjából ennyi az esélye arra, hogy 2016-ban bemutatkozhasson az F1-ben. A fiatal német semmiképp sem akarja versenyzés nélkül tölteni az évet.

Pascal Wehrlein minden idők legfiatalabb összetett győztese lett idén a Német Túraautó-bajnokságban, emellett többször is tesztelhetett már a Mercedes Formula-1-es alakulatával. A német gyártó szeretné fiatal pártfogoltját bejuttatni az autósport királykategóriájának mezőnyébe, ám miután gyakorlatilag már az összes hely elkelt a jövő évi rajtrácson, voltaképpen csak a Manor maradt opcióként a számára. A kiscsapat ugyanakkor jövőre a Mercedes erőforrásait használja majd, amely jó lehetőséget kínálhat Wehrlein bemutatkozására.

Wehrlein_DTM



A jelenleg a Bajnokok Tornáján szereplő pilótát a gpupdate.net szakoldal faggatta arról, mennyi esélyt lát a 2016-os F1-es bemutatkozásra: „Talán ötven-ötven százalék. Remélem, kapok ülést a Formula-1-ben, de még semmi sincs eldöntve… Nem sok szabad hely van már, szóval meglátjuk.”

Wehrlein ugyanakkor azt egyértelműen kijelentette, hogy nem elégedne meg annyival, ha csak a Mercedes teszt- és tartalékpilótája maradna: „Nyilvánvaló, hogy jobb lenne annál többet csinálni. Talán néhány szabadedzés is szóba jöhet, de nem akar egy évet versenyzés nélkül tölteni, szóval az nem opció számomra, hogy csak tartalékversenyző legyek” – fogalmazott a 21 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: