DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Ettől nem tudott többet a Red Bull

Daniel Ricciardo versenyét determinálta a büntetése, de Danyiil Kvjat mindent kifacsart versenyéből - mindazonáltal volt már jobb hétvégéje is a Red Bullnak idén.

A Milton Keynes-i gárdának most már csak arra kell koncentrálnia, hogy megtartsa konstruktőri negyedik helyét a bajnokságban, mert ezzel a tempóval nem is remélhet többet. A hétvége előtt mindenki azt hitte, hogy Ricciardo büntetése ellenére is le fogja autózni a fél mezőnyt, ennek ellenére pontot sem szerzett - Danyiil Kvjat viszont hatot is, amivel ellépett társától az egyéni pontversenyben.



„Ma a maximumot sikerült kihoznunk abból, amit elérhettünk” - nyilatkozta az orosz pilóta. „Sajnos azonban a Force Indiának sikerült elénk vágnia az első kiállás alatt, ami egy kicsit megzavarta a versenyünket. Ezt követően végig Hülkenberg mögött autóztam, de nehéz volt lehetőséget találni az előzésre. Beszorultam mögé, és egyenesben sikerült minket felülmúlniuk. Számtalanszol DRS-távolságon belülre kerültem, de nem igazán segített. Ennek ellenére ezen a pályán elégedettnek kell lennünk a hat ponttal. Összességében kezünkben tartottuk az időmérőt és a versenyt is, így nem teljesíthettünk volna jobban.”

Daniel Ricciardo szombaton azt nyilatkozta, hogy a Renault új motorja egyáltalán nem segített rajta, amit részben alátámasztott az is, hogy csak a 12. pozícióig sikerült felkapaszkodnia a verseny során. „Az első néhány körben sikerült néhány pozíciót előre lépnem, minden tőlünk telhetőt megtettünk, aztán megejtettem az agresszív első kiállásomat. Amikor feltettük a keményebb keveréket, nem volt olyan hosszú a gumik élettartama, így három kiállással kellett futnunk, és ugyanolyan tempónk volt, mint a körülöttünk autózóknak.”

„A verseny egyes részei unalmasnak bizonyultak, noha néhány körig remek csatám volt Sergióval, ami bátorítólag hatott, hiszen kétszer kellett elmennem mellette. A rajthelyem nem segített sokat rajtam, de most Abu Dhabi következik, ahol mindig jól teljesítettünk. Mindig nagyon élveztem, így remélem, pontokat szerezhetünk majd a szezon utolsó versenyén” - tette hozzá az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: