DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Bejelentette Maldonado csapattársát a Lotus

Bár az austini pénteket voltaképpen elmosta az eső, így sem maradtunk fontos hír nélkül: a továbbra is bizonytalan jövőjű Lotus felfedte Pastor Maldonado 2016-os F1-es csapattársának kilétét.

Miközben azt továbbra sem tudni, hogy mi lesz pontosan a Lotus sorsa a Formula-ben (felvásárolja-e őket a Renault vagy sem), néhány hete már megerősítették, hogy jövőre is Pastor Maldonado lesz az egyik versenyzőjük. Miután Romain Grosjean idő közben aláírt a 2016-ban érkező Haashoz, az nyilvánvalóvá vált, hogy mást kell a helyére ültetni a csapatnak, az USA Nagydíj pénteki napján pedig fényt derült arra, hogy ki lesz a venezuelai társa a következő idény során.

jm1509oc193



A Lotus nem okozott nagy meglepetést a bejelentéssel, hiszen a közlemény értelmében tesztpilótájuk, Jolyon Palmer veszi át a francia helyét az istállónál. A brit versenyző a GP2 2014-es bajnokaként idén többször is lehetőséget kapott a pénteki tréningek során, jövőre pedig már élesben is bizonyíthat.

„Egészen hihetetlen érzés! Nagyon hosszú út vezetett idáig, és most nagyon boldog vagyok, hogy végre bejelentették, hogy versenyzői ülést kapok jövőre” – nyilatkozta az érthető módon boldog Palmer. „Rengeteg munkám van abban, hogy felkészültem erre, és hogy bizonyíthassam, hogy képes vagyok teljesíteni. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki segített eddig eljutni a csapatnál. Már várom 2016-ot, és szeretnék az eddig megszerzett tapasztalataimra építkezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: