DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Már jövőre jöhet az éjszakai Orosz Nagydíj

Az eredeti tervek szerint 2017-ben rendeztek volna először villanyfényes F1-es versenyt a Fekete-tenger partján, de lehet, hogy az orosz miniszterelnök-helyettes nyomására már jövőre felgyúlnak a fények Szocsiban.

Két héttel ezelőtt a Formula.hu is beszámolt róla, hogy Vlagyimir Putyin, Oroszország miniszterelnöke áldását adta az este megrendezett versenyre, sőt, a legnagyobb orosz hírügynökség, a RIA Novosti párbeszédben idézte a Föld legnagyobb államának első és második emberét, Putyint, illetve Dimitrij Kozakot. Az már mindenképpen biztos változás a 2016-os futammal kapcsolatban, hogy május 1-én fogják megrendezni, amikor tradicionálisan munkaszüneti nap van az országban - a verseny főszervezője, Szergej Vorobjev nagyon örült a módosításnak.



Dimitrij Kozak (aki Bernie Ecclestone-nal együtt még a safety carral is tett egy kirándulást a hétvégén) vasárnap viszont azt nyilatkozta, hogy már a 2016-os Orosz Nagydíjat este, villanyfényes versenyként fogják megrendezni - úgy tűnik, hogy az orosz miniszterelnök-helyettes nagyon rajta van a témán, s mivel állítólag ő győzte meg Putyint róla, ne legyenek kétségeink afelől, hogy el fogja érni, amit szeretne.

„Ahogyan látható a médiában, a témát a legmagasabb szinten lévő emberek tárgyalják, Bernie Ecclestone és Vlagyimir Putyin. Mi, a szervezők pedig, várunk a döntésre - ha úgy határoznak, hogy éjszakai versenyünk lesz 2016-ban, valóra fogjuk váltani” - mondta Vorobjev. Ecclestone az R-Sport Newsnak nyilatkozott az Orosz Nagydíjról, szavai nem is simogathatták volna jobban a szervezők egóját. „Amíg élek, mi itt leszünk” - mondta a 84 éves üzletember. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: