DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Putyin áldását adta az éjszakai Orosz Nagydíjra

Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin mostanság igencsak elfoglalt ember, de a hírek szerint két Szíriára irányzott légi csapás között volt ideje dönteni arról, hogy Szocsiban esti F1-es futamot rendezzenek.

Az oroszok a jövő hétvégén még csak második Formula-1-es futamukat rendezik majd, de a szervezők a kezdetektől fogva hangoztatták, hogy nem elégedettek a pálya naptárban betöltött jelenleg rangjával. A most még októberben sorra kerülő futam a következő évben már május 1-jére kerül, a verseny ázsióját pedig hamarosan tovább növelnék azzal, hogy naplemente után, mesterséges megvilágítás mellett rendezik.

Dppi_00114017_375



A jövő évre még nem, de 2017-re elkészülhet az ehhez szükséges infrastruktúra, így az oroszok azt tervezik, hogy történetük negyedik F1-es versenyét már villanyfényben tartják majd, hasonlóan Szingapúrhoz, illetve a naplemente ideje alatt futó Bahreini és Abu Dhabi Nagydíjakhoz. Mindemellett a miniszterelnök-helyettes, Dimitrij Kozak már azon dolgozik, hogy a pálya szerződését a jelenlegi 2020-as dátumnál tovább meghosszabbítsa.

A Ria Novosti még egy párbeszédet is leközölt, ami állítólag Putyin és Kozak között zajlott le az éjszakai versenyről való egyezkedés során, ám az egész sokkal inkább egy vicces anekdotának, semmint egy valós politikai döntéshozási formának tűnik.

„Egy verseny éjszaka? Akkor semmit se lehet majd látni!” - értetlenkedett a szöveg szerint Putyin.

„Épp ellenkezőleg, minden sokkal látványosabb lesz. Szingapúrban mindig este tartják a versenyt, és sokkal nagyobb érdeklődés övezi azt a színesebb felvételek miatt. Sötétben csak még csodálatosabb lesz” - ígérte Kozak.

„Nos, akkor jól van” - nyugtázta Putyin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: