DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kvjat: Mindent kihoztunk a mai napból

Boldogan távozhat hazai F1-es nagydíjáról a Red Bull orosz pilótája, hiszen végül az ötödik helyen értékelték. Csapattársa, Daniel Riccardo azonban csak a teljesítményével lehet elégedett.

A szombati napot követően még csalódott volt Danyiil Kvjat, hiszen még a Q2-be se jutott be a hazai közönsége előtt, vasárnap azonban sikerült megfordítani a tendenciát, s miután rendre kimaradt a balhékból, hatodikként intették le. Végül azonban mégis ötödik lett az orosz, köszönhetően Kimi Raikkönen büntetésének, vagyis tíz ponttal távozhat Szocsiból a Red Bull versenyzője.

„Úgy gondolom, mindent kihoztunk a mai napból: tíz pontot szerezni egy ilyen komplikált verseny végén jó eredménynek számít, szóval elégedettnek kell lennünk ezzel” – nyilatkozta Kvjat. „Mondhatnánk persze, hogy választhattunk volna jobb stratégiát is, de sosem tudhatod biztosan, hogyan fognak alakulni a dolgok, és ilyen szempontból mindig tudunk újat tanulni.”

P-20151011-00226_News



A fiatal pilóta nem ment el szó nélkül a rengeteg kilátogató néző mellett sem: „Jó érzés volt látni azokat a szurkolókat, akik miattam jöttek ki: remélhetőleg egyre jobb és jobb leszek, hogy megháláljam. Azt is láttam, hogy a többieknek is megvoltak a maga szurkolói, ami szintén remek: látszik, hogy Oroszországban egyre nagyobb szenvedéllyel szeretik ezt a sportot, és rengeteg ember kilátogat a futamra. Már várom Austint, mert szerintem az a pálya jobban fekszik majd nekünk a maga gyors kanyarjaival.”

Az energiaitalosok másik versenyzője, Daniel Riccardo is jól ment az Orosz Nagydíjon, sokáig még a dobogó sem tűnt elérhetetlennek számára, ám végül egy műszaki hiba miatt idejekorán feladta a küzdelmet:

„Elégedett voltam a vezetésemmel, de kár érte, hogy ez nem mutatkozik meg pontok formájában” – mondta el az ausztrál. „A kockázatosnak tűnő stratégiánk jól működött, és úton voltunk, hogy számos bajnoki egységet bezsebeljünk. Nem tudjuk pontosan, mi történt, de felfüggesztési hibára gyanakszunk. A négyes kanyarból kijövet éreztem, hogy valami nem stimmel, és erről értesítettem a csapatot is. Ki fogjuk vizsgálni a problémát, de tekintettel arra, hogy nem vártunk túl sokat ettől a pályától, elégedett lehettünk azzal, hogy a Williamsekkel és a Ferrarikkal csatáztunk, akiket jó darabig sikerült magunk mögött is tartani” – összegzett pozitívan Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: