DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjean: Nem tudtam már korrigálni

Az F1-es Orosz Nagydíj kétségkívül legnagyobb balesete Romain Grosjean nevéhez fűződik: a francia hatalmas sebességnél vágta falhoz a Lotust. A csapat Maldonado pontjaival vigasztalódhat.

Romain Grosjean a már addig is váratlanul sok akciót hozó futam 12. körében szenvedett balesetet: a francia autójának elúszott a hátulja, s bár próbált korrigálni a 29 éves versenyző, a falban kötött ki a Lotus. A bukás miatt egyébként másodszor is beküldték a biztonsági autót, amelyet több versenyző – így például a végül dobogóra álló Sergio Perez is – kihasznált arra, hogy letudja a kötelező kerékcseréjét.

Grosjean_Szocsi_DPPI



„A hármas kanyarhoz érkezve egy nagyon tempós részen vesztettem el az autó hátulját, és már nem tudtam korrigálni. Egyelőre még nem tudjuk pontosan, hogy miért. Meg kell vizsgálnunk, hogy mi történt: vezetői hiba történt vagy egy műszaki meghibásodás. Meglátjuk” – nyilatkozta Grosjean csapata sajtóközleményében.

„Sajnálom a srácokat, mert rengeteg munkájuk lesz az autó megjavításával. Fizikailag rendben vagyok, s bár nyilván lesznek fájdalmaim másnap reggel, néhány napon után teljes mértékben jól leszek. Elbuktunk néhány értékes pontot, de előbb értsük meg, hogy mi történt, aztán már koncentráljunk a következő versenyre.”

Az istálló hétvégéjét ezúttal Pastor Maldonado mentette meg, akit ugyan eredetileg a nyolcadik helyen intettek le, Kimi Raikkönen büntetése miatt végül hetedik lett. „Kemény volt a mai nap, de helyes stratégiát választottunk azzal, hogy a lágy abroncsokon indultunk, és elnyújtottuk az első etapot” – fogalmazott a venezuelai. „Sajnos azonban időt veszítettünk a második szakasz során, amikor a szuperlágy gumik voltak fent: az elején nem úgy teljesített az autó, ahogy arra számítottunk, de aztán néhány kör után újra megtaláltak a ritmust. Sikerült pontokat szereznünk, ami pozitív a csapat szempontjából, és remélhetőleg a következő versenyeken is így folytathatjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: