DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Mercedes nagyfőnöke is gratulált a bajnoki címhez

Dieter Zetsche, a Mercedes és a Daimler első embere nem maradt sokáig adós a köszönőlevéllel, megdicsérve a brackley-i alakulatot zsinórban szerzett második F1-es csapatbajnoki címéért.

Kimi Raikkönen és Valtteri Bottas koccanása után kérdéses volt, hogy az Ezüstnyilak már Szocsiban ünnepelhetik-e a konstruktőri világbajnoki címet, de végül felvehették a már elkészült, 2015-ös felirattal ellátott ünnepi pólókat. A Mercedes így zsinórban másodjára hódította el a trófeát riválisai előtt, csak úgy mint tavaly, ezúttal is az Orosz Nagydíj végén - igaz, akkor kettős diadallal tehették meg ugyanezt.



„Micsoda hihetetlen pillanat ez a Mercedes-Benz-nek!” - kezdte üzenetét Dieter Zetsche. „Gratulálok a Brackley-ben, és a Brixworth-ben lévő csapattagoknak, akik nagyon keményen dolgoztak ezért az eredményért, azaz hogy zsinórban másodszor is világbajnokok legyünk.”

„A 2014-es győzelem után magasabbra helyeztük a lécet, hogy megszerezzük az idei bajnoki címet, és szükségünk is volt rá, hiszen a riválisaink számtalanszor fejfájást okoztak nekünk, hiszen javítani tudtak a teljesítményükön. A csapatunk által végzett munka kiváló példája volt annak, hogy mi hajtja előre a Mercedes-Benzt: a legjobb technológia. Beleértve a cégünk által valaha készített legjobb hibridmotort, a világszínvonalú aerodinamikát, és a W06-os Hybrid minden egyes elemét.”

„Fontos, hogy ne feledkezzünk meg az emberi tényezőről sem: két kivételes pilóta van a kormánynál, Lewis és Nico, a színfalak mögött pedig fantasztikus csapat dolgozik, akik 15 versenyből 12 győzelmet értek el idén. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, hiszen a munkájuk a Mercedes-Benz minden egyes dolgozóját világbajnokká teszik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: