DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault reagált a Red Bull-pletykákra

A Renault nélkül aligha van esélye a Red Bullnak arra, hogy rajthoz álljon 2016-ban, azonban a motorgyártó szerint a történtek után nem lesznek egyszerűek a tárgyalások.

Miután sem a Mercedes, sem a Ferrari nem hajlandó motort adni a Red Bullnak a következő szezonra, az orosz paddockban olyan pletykák láttak napvilágot, melyek szerint az osztrák istálló újra a Renault-val tárgyal – így elképzelhető, hogy a súlyos szóváltások és viták után 2016-ban mégis a francia gyártóval állnak rajthoz. Az idő egyre inkább sürgeti Dietrich Mateschitzet, azonban a Renault nélkül valóban csak az F1-ből történő kiszállás merül fel lehetőségként számára.

 Helmut Marko, Cyril Abiteboul



A Renault Sport F1 ügyvezetője, Cyril Abiteboul az Autosportnak úgy nyilatkozott, amennyiben a Red Bull mégis őket választaná 2016-ra, nehéz lesz meggyőzni a vezetőséget ennek a hasznosságáról, ugyanis kapcsolatuk meglehetősen rossz irányba ment el. „Ha a számításainknál eltérő dolgot fogunk tenni, akkor az csakis jó lehet a Renault-nak, illetve a mi céljainkat szolgálná. De őszintén, látva, hogy hogyan bántak velünk, nagyon nehéz lesz a vezetőségnek és a menedzsmentnek eladnom, hogy mást kell csinálnunk, mint ami a jelenlegi terv.”

„Ami számít, az a Red Bull és a Renault szándéka, ezt kell megvizsgálnunk.” Abiteboul hozzátette, szeretnék, hogy a sport egészséges maradjon, ezért nyilvánvalóan ők sem szeretnék, hogy a Red Bull kivonuljon az F1-ből. „Remélem, hogy megtaláljuk azt az utat, amit mindenki szeretne. De nagyon-nagyon erős kijelentéseket tettek azzal kapcsolatban, hogy nem akarnak többé együtt dolgozni a Renault-val. Még ha fizettek is, nagyon sok negativitást és kárt okoztak a márkának – ebből a szempontból nem tudom, hogy jó üzlet lenne-e.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: