DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Szívesen összecsapnék Vettellel!

A Mercedes világbajnoka, Lewis Hamilton örülne, ha több olyan verseny lenne az F1-ben, mint a 2014-es Bahreini Nagydíj. A brit pilóta leginkább Sebastian Vettellel szeretne megküzdeni a pályán.

Bizonyára sokáig emlékezni fogunk még a tavalyi bahreini futamra, ahol a már akkor is domináns autóval kiálló Mercedes két versenyzője, Lewis Hamilton és Nico Rosberg egész versenyen át tartó, több oda-vissza előzést is felvonultató párharcot vívott az első helyért. A világbajnoki címért küzdő felek látványos csatája a 2014-es szezon egyik legjobb nagydíjává tette a sivatagi viadalt, az akkori győztes Hamilton szerint több ilyen kerék a kerék elleni küzdelemre lenne szükség a Formula-1-ben:

Vettel_Hamilton_DPPI



„Nagyszerű lenne, ha olyan futamokat látnánk, mint amit Nico és én produkáltunk tavaly Bahreinben” – nyilatkozta a brit a Sky Sports News kameráinak. „Olyan volt, mint egy gokartverseny, és épp ezért jó szórakozást jelent megnézni az ottani viadalokat. Ha a Formula-1-ben is minden hétvégén ilyen versenyek lennének, talán meg is őrülnénk, annyira izgalmas lenne.”

A kétszeres világbajnok azt is elárulta, melyik versenyzőtársával élvezné a legjobban az ilyen jellegű csatát: „Szívesen versenyeznék így Sebastiannal” – mondta Hamilton Vettelről. Bár idén a német pilóta számít a Mercedesek legközelebbi üldözőjének, ráadásul többször le is győzte őket, eddig a pályán nem tudtak összecsapni egymással. A brit a Ferrari fejlődését látva reméli, hogy a jövőben erre is sor kerülhet.

„Nyilvánvaló, hogy néhány nagydíjon gyorsak voltak, van néhány győzelmük is, az egyikük a legutóbbi futamon is közvetlenül Nico mögött ért célba, szóval egyértelmű, hogy jó a tempójuk, ráadásul van még néhány felhasználható zsetonjuk, így tovább fognak fejlődni” – fogalmazott a maranellói istállóval kapcsolatban. „Nem tudom, mikor fogják őket bevetni, vagy hogy fejlődtek-e erre a hétvégére, de komoly fenyegetést jelentenek, így megjósolhatatlan a jövő. Amit tudok, hogy mi is keményen fogjuk nyomni, hogy lássák, mi sem adjuk fel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: