DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Novemberben dőlhet el a harmadik autók sorsa

Elég volt egyszer felvetni, tavaly után ismét terítéken a háromautós csapatok tervezete - Bernie Ecclestone szerint a következő hónapban derül ki, ez lesz-e az F1 új iránya.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója már többször is hangot adott neki, hogy szívesen venné a harmadik autók bevezetését, amit sokan úgy interpretáltak, hogy a Forma-1 jelenlegi legjobb csapatának vezetőjeként egyértelmű, hogy egy további autóval szeretné megerősíteni gárdája pozícióját. A pesszimistábbaknak egy teljesen ezüst (vörös?) dobogó képe rémlett fel, de ahogyan Wolff is elmondta, annak örülne a legjobban, hogy ha a harmadik autókat is bevezetnék, és a Red Bull is maradna mindkét csapatával.



A Renault-val folytatott tárgyalások ellenére a Lotus továbbra is anyagi gondokkal küzd, ahogyan a Sauber és a Force India is - elég csak az EU-nál tett feljelentésre gondolni. A sportág vezetője, Bernie Ecclestone azonban szokásához híven nem aggódik nagyon. „Néhány csapat három autót akar csapatonként, mások pedig egy versenyképtelen harmadik Ferrarit szeretnének látni” - nyilatkozta Ecclestone a De Telegraafnak.

„A következő hónapban kiderül, hogy ebbe az irányba fogunk-e elindulni” - tette hozzá a 84 éves üzletember, aki ezzel azt is megsúgta, hogy a szabályalkotók között talán tényleg terítéken van a Mercedes által hőn áhított változás. A Red Bullt illetően azonban Ecclestone nem biztos benne, hogy mi fog történni. „Nagyon összetett a helyzet, hiszen érdekeltségek ütköznek. Miért segítenének rajtuk az ellenfeleik, azt kockáztatva, hogy a saját fegyvereikkel győzik le őket?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: