DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjean: Enstone-nal akarok bajnok lenni

Érzelmes nyilatkozatot tett a szezon végén távozó francia F1-es, aki szívesen visszatérne még a Lotushoz (avagy Renault-hoz) a jövőben, hogy világbajnok legyen az enstone-i csapattal.

A szezon végén távozik a Lotustól Romain Grosjean, aki négy és fél szezonos F1-es karrierje minden futamát a csapatnál, illetve annak elődjénél, a Renault-nál teljesítette. A balul sikerült 2009-es beugrást követően a francia sokat dolgozott azért, hogy megmentse karrierjét, s végül 2012-re sikerült is ülést kapni ismételten Enstone-ban, ahonnan épp akkor távozik, amikor a Renault (minden bizonnyal) ismét átveszi az irányítást.

grosjean_spa_cs



A francia, aki nemrég elárulta, hogy szívesen maradt volna, ha hamarabb biztossá válik csapata jövője, elmondása szerint nem zárja ki a lehetőségét, hogy visszatérjen Enstone-ba a jövőben: „A szívem egy része örökre itt marad, hiszen itt nőttem fel, s tapasztaltam meg rengeteg dolgot az évek során. Emlékszem, akkor 2005 szeptemberében először megjelentem a bejárati ajtónál, nagyon szégyenlős voltam, és nem is beszéltem angolul. Egyes emberek még mindig itt vannak azok közül, akikkel aznap találkoztam.”

„Most egy új lapot nyitok a könyvemben, de ez még nem az utolsó, szóval miért is ne jöhetnék vissza egy napon Enstone-ba, hogy világbajnok legyek a csapattal?” – tette fel a költői kérdést a francia. „A szezon végén nem lesz egyszerű távozni, mindenkinek megígértem pár sört akkorra, amikor eljövök elbúcsúzni a gyártól. Addig még van öt verseny, én pedig teljes mértékben eltökélt vagyok az iránt, hogy a lehető legnagyobb magaslatokban fejezzem be az itt töltött időmet” – mondta a versenyző, aki azt is elárulta, hogy sokat gondolkodott, mielőtt meghozta döntését:

„Egy új csapathoz tartok, egy új, a mostanitól nagyon eltérő kihívás felé, ám nagyon érzelmes pillanat lesz elhagyni azt az istállót, melynek oly sokáig része voltam. Tíz éven át dolgoztam együtt Enstone-nal, tíz dobogót szereztem itt, és közel nyolcvan versenyen vettem részt... Meg kell mondanom, hogy az enstone-iak a legerősebb emberek, akiket ismerek, a körülményektől függetlenül sosem vesznek vissza. Hosszú és kemény gondolkodás előzte meg a karrierem folytatásáról szóló döntésemet...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: