DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Arrivabene: Vettel Schumachernél is jobb

A Ferrari F1-es alakulatának csapatfőnöke úgy véli, német pilótája bizonyos szempontokból még a hétszeres világbajnok legendát is felülmúlja. Arrivabene beszélt a Haasról és a vb-esélyekről is.

Sebastian Vettel a tavalyi esztendő végén hagyta el a Red Bullt, amelynek színeiben négyszer is felért a Formula-1 csúcsára, hogy gyerekkori példaképéhez, Michael Schumacherhez hasonlóan a Ferrarinál próbáljon szerencsét. A párhuzam adott, hiszen mindketten németek és mindketten többszörös világbajnokként érkeztek a Scuderiához, ráadásul Vettel bemutatkozása az olaszoknál eddig hasonlóan alakul, mint honfitársának 1996-os szezonja, hiszen eddig ő is három futamgyőzelmet számlál, emellett számos dobogós helyének köszönhetően a harmadik helyet foglalja el a pontversenyben.

Vettel_Suzuka_Ferrari



A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene az olasz Corrierre della Sera lapnak nyilatkozva hasonlította össze a két klasszist: „Sokan azt mondták, Seb csak azért nyer, mert övé a legjobb autó, és néha még én is így gondoltam. Most, hogy vele dolgozom, azt mondhatom, bizonyos szempontokból még Michaelnél is jobb. Különösen a személyiségét illetően, mivel Michael egy befelé forduló ember volt, aki csak kevesek előtt nyílt meg, Sebet viszont a srácok egynek tartják maguk közül.”

Arrivabene további két témában is elmondta a véleményét: elsőként a mezőnyhöz jövőre csatlakozó Haas csapat pilótapárosával kapcsolatban érdeklődtek nála. Az amerikai istálló kedden jelenti be 2016-os felállását, amelyben sokak szerint a Ferrari által pártfogolt Esteban Gutierrez is helyet kap majd. Arrivabene azonban állítólag nem tudja, kik versenyeznek majd a Haasnál, mert a csapat nem informálta erről őt. „Természetesen, ha kérnék, segítenénk nekik, akár hasonló kapcsolatot kialakítva, mint ami a Red Bull és a Toro Rosso között van” – tette hozzá a csapatfőnök.

Végül azt a kérdést is nekiszegezték, hogy van-e esélye a Ferrarinak idén elhódítani a világbajnoki címet, ám erre már egyértelmű választ adott az olasz szakember: „Nincs. Matematikailag még van, de a Mercedes még mindig erős” – mondta, s szavai a mai Japán Nagydíjon igazolást is nyertek Lewis Hamilton és Nico Rosberg kettős győzelmével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: