DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Rövidesen bejelentés a Haas pilótáiról

Egészen pontosan keddig kell várni, hogy az új amerikai csapat bejelentse, mely pilótákkal vág neki a következő évadnak. Két biztosnak tűnő név már van, de az F1-ben mindig történnek meglepetések…

Hogy mely párosítással vág neki első Formula-1-es szezonjának az amerikai Haas csapat, azt azóta találgatják, mióta közölték, hogy az istálló lesz a királykategória következő újonca – bejelentés azonban eddig nem született. A Haas már hónapokkal korábban közölte, a versenyzők nevét szeptemberben fogja elárulni. A hónap nagy részében azonban nem érkezett hír felőlük.



Szeptember 29-re, azaz jövő hét keddre azonban az istálló sajtótájékoztatót hívott össze Egyesült Államokban, Kannapolisban levő bázisukra, és azt sem titkolják, hogy az eseményen a versenyzőkről esik majd szó. Ezzel újabb fontos kérdőjelek tisztázódnak a jövő évi rajtrácson, nyitott már csak a Lotus/Renault és McLaren egy-egy, valamint a Manor két ülése maradna.

Bár nemrég a Haas még arról beszélt, hogy tíz versenyző esélyes a két ülésre, többek között emlegették Alexander Rossi, Jean-Eric Vergne és Kevin Magnussen nevét is, valamint így tűnt, legalább a páros egyik tagja amerikai lesz, most nagyon úgy fest, Esteban Gutierrez ferraris kötelékeinek köszönhetően érkezik, a Lotustól távozó Romain Grosjean személyében pedig rutinosnak mondható csapattársat kap. Kedden minden kiderül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: